Annonce
Esbjerg

MF'ere på varm tur forud for klimaforhandlinger

På billedet ses (fra venstre) formanden for landboforeningen, Niels Laursen fra Ribe, mælkeproducent Anders Harck, der desuden er næstformand i Sydvestjysk Landboforening, folketingsmedlem Anders Kronborg (S),  medlem af Miljø- og Fødevareudvalget samt regeringspartiets dyrevelfærds-, fødevare- og landbrugsordfører samt Venstres Erling Bonnesen, også medlem af Miljø- og Fødevareudvalget og dyrevelfærds-, fødevare- og landbrugsordfører. Foto: Stine Bundgaard Pedersen
Annonce

Tjæreborg: Landbrugsordførerne for Folketingets to største partier, Venstres Erling Bonnesen og Socialdemokratiets Anders Kronborg, fik en varm sidste dag på denne uges landbrugs-turné, da de fredag slog deres folder i det sydvestjyske.

Fredag gik turen  blandt andet til mælkeproducent Anders Harck, der desuden er næstformand i Sydvestjysk Landboforening, men forinden havde de to landspolitikere møde hos en svineproducent med deltagelse af Danske Svineproducenter.

- Nu har vi været rundt  på marker og i stalde for at se nærmere på den grundlæggende landbrugsproduktion, der skaber varerne til spisekammeret og ladet os inspirere til løsninger af de problemstillinger, der kommer på bordet i de kommende forhandlinger om landbrugets klimaplan. I næste uge kommer rundturen til at handle om landbrugets følgevirksomheder, fortæller Anders Kronborg.


Vi er blandt andet blevet bekræftede i landbrugets betydning for landdistrikternes udvikling i form af både arbejdspladser og social kapital.

Erlin Bonnesen, MF'er for Venstre


Erling Bonnesen (V) er glæder sig i lighed med Kronborg over det foreløbig store udbytte af turen:

- Vi er blandt andet blevet bekræftede i landbrugets betydning for landdistrikternes udvikling i form af både arbejdspladser og social kapital. Landbruget står bag mange penge til foreningsliv og andet fællesskab på landet, siger Erling Bonnesen.

Begge folketingsmedlemmer slår fast, at det har været en særskilt glæde at høre, at landmændene vil åbne mere op for deres landbrug med henblik på bred oplysning om erhvervet.

- Det er med til at sikre en nuanceret og ordentlig debat om et erhverv, som altid har fyldt meget i Danmark, mener de samstemmende.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce