Annonce
Tarm

MG MidtVest-mandskaber kom på opgaveløb i byger, sol og blæst

MG MidtVests medlemmer var forleden samlet til et opgave løb, der både forgik i kraftige regnbyger og solskin. 34 mandskaber deltog i løbet. Privatfoto
34 mandskaber deltog forleden i MG MidtVest 135 kilometer opgaveløb i deres smukke veteranbiler. Det blev periodevis en temmelig våd oplevelse, men også med solskin før finalen på Røgind Kro.

Ringkøbing-Skjern: Heldigvis har de åbne modeller af den engelske bil MG som oftest kaleche, så kører og "co-driver" sad nogenlund i tørvejr. Det blev der brug for, da MG MidtVest forleden havde sat sine medlemmer i møde til et opgaveløb, der blev indledt med morgenkaffe i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. De 34 deltagende mandskaber måtte nemlig et par gange i løbet af den i alt 135 kilometer lange rute igennem adskillige kraftige byger. "En strålende oplevelse" som flere medlemmer bemærkede.

Efter en kort velkomst og briefing af den lokale løbsleder Carsten Thorgaard, trillede bilerne ud på en rute på 135 km Turen gik i første omgang gennem en del af Skjern by mod engene til Skaven strand, hvor anden opgave ventede deltagerne. Første opgave var løst inden starten. Herfra gik turen via Hemmet og Sdr. Vium til Ådum.

Annonce
Under tunge regnskyer men også med solstrejf skinnede MG'erne fra MG MidtVest om kamp med solen - men bemærk kalecherne er slået op - før man kørte ud på en 135 km lang rute. Privatfoto

Sol i Ringkøbing

Mens deltagerne ventede på at komme til eksamensbordet, kunne man besigtige den store samling af biler, jukebokse og meget andet, som Martin Andersen gennem årene har samlet, han havde nemlig med stor velvilje stillet lokaler til rådighed for MG folket. Ved bordet skulle deltagerne artsbestemme nummerplader.

Herfra videre ud i landskabet til Bundsbæk Mølle, som var tiltænkt frokostpause. Vejrguderne viste sig imidlertid fra deres værste side på det tidspunkt, så deltagerne blev ret hurtigt sendt videre mod næste destination, som var placeret ved Danmarks flymuseum i Stauning.

Ringkøbing blev indtaget i godt vejr og solen strålede over rådhuspladsen. Fremme på Røgind Kro blev de tre vinderhold - Odder, Broby og Rudkøbing hædret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce