Annonce
Billund

Michael Jørgensen satte verdensrekord på maratondistancen

Håndcykelrytter Michael Jørgensen deltog i weekenden i et internationalt cykelløb i Tyskland, hvor han blev 3. Undervejs i løbet satte Michael Jørgensen dog verdensrekord på maratondistancen.

Grindsted: Sommeren har været god for Grindsted-håndcykelrytteren Michael Jørgensen.

Han blev i juni danmarksmester i håndcykling for tredje år i streg. I weekenden blev det så til en verdensrekord, da han blev den hurtigste håndcykelrytter på maratondistancen nogensinde. Det skete ved det internationale stævne "Internationaler Rollstuhlmarathon" i Heidelberg.

Her krydsede danskeren de 42,195 km i tiden 57:06 min, hvilket er 34 sekunder hurtigere end den tidligere rekord fra 2017.

- Jeg har trænet ekstremt hårdt i den seneste tid! De sidste træninger blev kørt i regnvejr, og det tog næsten 14 timer i bilen at komme til Heidelberg pga. ferietrafik. Så hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg lidt træt inden løbet. Men da startskuddet gik, flaskede alt sig. Jeg kom med i frontgruppen, var presset et par gange, men heldigvis kiggede Jetze Plat i spejlet, og efter 25 km var vi kun Jetze, Jonas og mig tilbage. Selv om vores tid der ikke var superhurtig, besluttede vi os for at køre efter rekorden! Det blev til et perfekt teamwork, og da vi kørte over Marathon-linjen, stod tiden på 57.06 min. Jeg var heldigvis forrest. Men alle 3 havde del i rekorden, skriver Michael Jørgensen på sin facebookprofil.

Maratondistance er lagt ind i selve løbet, som var på 45 kilometer. Michael Jørgensen sad med i frontgruppen ind til målstregen, hvor det blev til en 3. plads, hvilket var fuldt tilfredsstillede, skriver han endvidere.

Den succesfulde Grindsted-rytter skal til efteråret repræsentere Danmark ved VM i paracykling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce