Annonce
Erhverv

Vinkvaler er med til at sænke Michael Laudrups overskud

Karim Jaafar/Ritzau Scanpix
I det seneste regnskabsår har Michael Laudrup tjent færre penge på sine aktiviteter, der omfatter vinhandel.

Michael Laudrup, der i flere år var en af Danmarks bedste fodboldspillere, tjener færre penge på sine forretningsaktiviteter.

Det viser seneste regnskab fra den tidligere fodboldstjernes eget selskab, Michael Laudrup Holding.

I regnskabsåret 2018/19, der løb frem til udgangen af juni, tjente selskabet 69.256 kroner. Det var en del mindre end rekordoverskuddet på omkring 2,5 millioner kroner året før.

På trods af det noget lavere overskud kalder Michael Laudrup det realiserede resultat for "tilfredsstillende". Det gør han i regnskabets ledelsesberetning.

En af de væsentlige årsager til det lavere overskud i Michael Laudrup Holding er en faldende indtjening i selskabet Laudrup Vinimport, som Michael Laudrup er medejer af.

Selskabet, som handler med vin, har i regnskabsåret 2018/19 tjent omkring 400.000 kroner. Det var mindre end en tredjedel i forhold til de 1,3 millioner kroner, som selskabet i runde tal tjente året før.

- Bruttoomsætningen er på niveau med sidste år, men øgede investeringer, organisationsændringer og fald i omsætningen på nøglekunder har betydet et mindre resultat end sidste år, står der i regnskabet fra Laudrup Vinimport.

55-årige Michael Laudrup nåede som fodboldspiller blandt andet at spille i de to spanske topklubber Real Madrid og FC Barcelona.

Efter han lagde støvlerne på hylden, startede han sin trænerkarriere som assistent for Morten Olsen på det danske landshold i 2000.

Siden nåede han at få stor succes som træner for Brøndby IF i 2002 til 2006, hvor klubben vandt fire titler.

Han har også været træner for Getafe, Spartak Moskva, Mallorca, Swansea samt Qatar-klubberne Lekhwiya SC og Al Rayyan. Sidstnævnte stoppede han i sidste år.

Da Michael Laudrup stoppede i Al Rayyan, sagde han, at han ikke havde et nyt trænerjob i sigte og ville tage en pause på ubestemt tid.

Efter afskeden med Al Rayyan har Michael Laudrup blandt andet brugt sin tid som en del af Viasats kommentatorhold til Champions League-kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];