Annonce
Sport

Michael Maze smider klar føring og er færdig ved VM

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Michael Maze var på vej imod en sejr på 4-1 i sæt, men tabte så tre sæt i træk i VM's kvalifikationsturnering.

Bordtennisveteranen Michael Maze kommer ikke med i hovedturneringen ved VM i Budapest.

Det stod klart, efter at han mandag tabte sin anden kamp i kvalifikationsturneringen.

Maze var ellers i klar vinderposition, inden han tabte kampen med 3-4 i sæt mod den 43-årige Aleksandar Karakasevic fra Serbien.

Ifølge Politiken førte Maze 3-1 i sæt og 9-7 i sjette sæt, inden den 37-årige dansker tabte.

Karakasevic endte med at vinde med cifrene 6-11, 7-11, 16-14, 8-11, 12-10, 11-9, 11-2.

Også Tobias Rasmussen er færdig i kvalifikationsturneringen efter nederlag på 2-4 i sæt mod englænderen Tom Jarvis.

Danmarks bedste bordtennisspiller, Jonathan Groth, træder først ind i singlerækken tirsdag, når han indleder hovedturneringen mod en kvalifikationsspiller.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Vejen

Bombetrussel mod Grønvangskolen i Vejen

Annonce