Annonce
Varde

Succesfuld mekaniker sælger sin forretning: - Jeg har egentlig aldrig villet være selvstændig

Her er en god værkstedshumor, det fornemmer man straks, man træder indenfor døren. Michael Nygaard glæder sig til at blive udfordret som leder i sit fremtidige job ved Esbjerg Kommune. Men det bliver også svært at sige farvel til de 12 ansatte og de daglige drillerier, indrømmer Michael Nygaard. Foto: Malene Wonsbek
Den 6. december skiftede Varde Have- og Skovmaskiner ejer. Manden, der firedoblede både omsætningen og antallet af ansatte, skal videre i et 8-16 job, dog indenfor samme branche.

Varde: Når man siger Michael Nygaard, siger man også Varde Have- og Skovmaskiner. Michael ER Varde Have- og Skovmaskiner. Det er ham, der har tegnet den stærke profil, der kendetegner virksomheden. Men det er slut nu, for han har solgt den virksomhed, som han selv omtaler som et livsværk.

- Man kan forhåbentlig godt have flere livsværk i løbet af livet, jeg er jo kun 39 år, siger mekanikeren med et smil.

Forklaringen er ganske enkel, at han savner udfordringer.

Michael Nygaard er en type, der sjældent sidder stille, der altid ser muligheder og siger ja, og så vil han gå langt for at hjælpe og få alle andre til at lykkes. Det er disse evner, han nu sætter i spil i sit nye job som afdelingsleder for indkøb- og vedligehold ved Esbjerg Kommunes Materielgård.

Annonce
Selvom jeg nu får faste 8-16 arbejdstider, så kommer jeg ikke til at hænge derhjemme, for jeg skal helst have noget at lave hele tiden. Og der er masser af frivilligt arbejde, man kan involvere sig i.

Michael Nygaard

Stærk social fællesskab

- Jeg er blevet tændt på ledelse og glæder mig til at udvikle mig selv som leder. Sammen med de 11, der er i mit team, skal vi motivere og inspirere de godt 160 grønne medarbejdere, der er tilknyttet afdelingen. Det at få ordrer fra oven, twiste dem i mit hoved, formidle og motivere en hel stab til at trække i samme retning - det glæder jeg mig vildt til, siger Michael Nygaard, der i sit eget firma har skabt en helt særlig og stærk social ånd.

- Her er vi en familie. Vi er involverede i hinanden både fagligt og privat. Vi er venner. Jeg er et foreningsmenneske, der gerne arbejder og går forrest. Det er også min ledelsesstil. Selv om det er mig, der er direktør, så er jeg også bare fejedrengen. Det er mine medarbejdere, der, sammen med mig, har skabt succesen bag Varde Have- og Skovmaskiner, understreger Michael Nygaard, der i 2013 fik tildelt dagbladet Børsens Gazellepris.

Mangler udfordringer

Michael Nygaard har aldrig haft en drøm om at skulle nå et bestemt mål, en bestemt omsætning eller markedsandel. For ham var målet at skabe en stærk virksomhed med en lige så stærk medarbejderkultur.

- Hvis det står til mig, så skal Varde Have- og Skovmaskiner ikke være større. Forretningen er trimmet. Vi ved, hvem der gør hvad og hvornår. Jeg har uddelegeret ansvar, og forretningen hviler på et solidt fundament af ærlighed og tillid. Det gælder både i forhold til os selv og til kunderne. Men når det er sagt, så vil også jeg udfordres, derfor satte jeg forretningen til salg. Ingen af mine ansatte ønskede at købe butikken, de er blevet spurgt, siger Michael.

Overfor sit personale har han været så åben omkring både nyt job og salg af forretning, som han overhovedet har kunnet være.

Michael Nygaard

  • Michael Nygaard, 39 år.
  • Født og opvokset i Alslev.
  • Gift med Mona og far til Nikoline (10) og Mathilde (12).
  • Uddannet landbrugsmaskinmekaniker ved Vejrup Maskincenter.
  • To års frivillig tjeneste i Forsvaret blandt andet Militær Politi og udsendt til Kosovo.
  • December 2005 købte Varde Have- & Skovmaskiner.
  • 6. december 2019 solgte Varde Have og Skovmaskiner til Lars Erik Johansen (Ejer af Esbjerg Park- og Havemaskiner).
  • 2. januar 2020 tiltræder en stilling som afdelingsleder for indkøb og vedligehold ved Esbjerg Kommunes Materielgård.

Far klar i kulissen

Tanken om et skifte opstod i foråret, hvor Michael Nygaard så jobopslaget ved Esbjerg Kommune. Han vendte og drejede tanker i alle retninger. Spurgte sin far, Henrik Nygaard, om han ville drive Varde Have- og Skovmaskiner videre, hvis det ikke lykkedes at sælge.

- Min far er vores robotekspert, og den 1. december kunne han fejre 10-års jubilæum i firmaet. Med ham i baghånden søgte jeg stillingen ved Esbjerg Kommune. I de seneste par måneder har jeg været i dialog med flere interesserede købere, men det var først i sidste uge, at handlen faldt på plads. Lars Erik Johansen har købt alle anparter og bliver dermed bliver eneejer af firmaet. Han overtager de bedste medarbejdere, han kan ønske sig, og det er med god samvittighed, at jeg giver dette livsværk videre, siger Michael Nygaard.

- Jeg har haft både min far, min kone og andre med på råd. Beslutningen om at sælge mit livsværk har fyldt meget . Men jeg er sikker på, at det er en rigtig beslutning. Min far bliver i firmaet, for han er jo roboteksperten, driller Michael, der her står med far Henrik Nygaard. Foto: Malene Wonsbek
Den 6. december overtog Lars Erik Johansen samtlige anparter i Varde Have- og Skovmaskiner. Der er lige et par detaljer, som Michael Nygaard skal sætte den nye ejer ind i. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce