Annonce
Sønderborg

Michael Vogensen gav havekoncert for naboerne på Højlund

Musiker Michael Vogensen gav koncert udenfor sin have søndag eftermiddag. Foto: Claus Thorsted
Musiker og sanger Michael Vogensen gav søndag koncert i sin have for naboerne i Vester Sottrup samt for folk på Facebook. Hans første koncert, som også blev sendt live på Facebook, har haft 26.000 visninger.

Vester Sottrup: En stille solskinssøndag blev vækket til live af musiker og sanger Michael Vogensen, der lavede en koncert for naboerne for at sprede glæde og musik. På hjørnet af sin grund på vejen Højlund sang og spillede han i tre kvarter og det samlede byen - på afstand.

- Jeg tænkte, at jeg trængte til at komme ud og spille, for jeg elsker at spille. Folk har brug for noget at glæde sig over nu, hvor de bare sidder derhjemme. Der sker ikke meget i løbet af ugen, og folk modtog den første koncert meget positivt, sagde Michael Vogensen inden den anden havekoncert.

Michael Vogensen arbejder til daglig som socialmedarbejder på Humlehøj-Skolen og spiller forskellige koncerter i weekenden. Under coronakrisen har han fået aflyst ti spillejobs blandt andet til aflyste bryllupper.

Første havekoncert lavede han en fredag eftermiddag for en uge siden. Koncerten samlede folk i haver og i små grupper på Højlund. Michael Vogensen sendte også koncerten live på Facebook, og videoen har haft 26.000 visninger.

- Jeg er meget beæret og glad for alle de positive henvendelser, jeg har fået, sagde Michael Vogensen.

Annonce
Michael gør det godt. Det spreder lidt glæde i den her tid.

Britt Nielsen, beboer i Vester Sottrup

Smukke, unge mennesker

Michael Vogensen bor i Vester Sottrup med sin kone Annette og fire børn på 18, 15, 7 og 5 år. Hele familien går hjemme, da også Annette har lukket sin fodklinik midlertidigt.

- Jeg synes, børnene er gode til at klare situationen. Vores eneste krav er, at de laver lektier, og det gør de. Til de to små har jeg bestilt nogle opgavebøger online, og så arbejder vi i dem hver dag - også i weekenden. Det er en god måde at få tiden til at gå, sagde Michael Vogensen inden koncerten.

Den gratis koncert begyndte klokken 14.

- Der er mange konfirmander, der har udsat deres fest. Ved sidste års konfirmation spillede jeg den her sang i kirken, sagde Michael Vogensen om den første sang, "De smukke unge mennesker".

Skaber glæde

Michael Vogensens naboer satte sig i deres haver klar til koncert, mens flok længere væk i byen gik eller cyklede forbi. Andre satte sig på tæpper i rabatten eller stod et stykke væk. Familierne stod med god afstand mellem hver familie.

- Husk at holde afstand. Det siger dronningen, vi skal, sagde Michael Vogensen.

Michael Vogensens nabo, Claus Elbæk, havde sat sig i haven på en havestol med en gin og tonic i hånden.

- Det er rigtigt godt, han gør det. Det flytter ikke det ene eller andet, men det gør, at der sker noget. Det er hyggeligt, nu hvor vi ikke kan gå til fodbold eller lave andre ting, sagde Claus Elbæk.

Britt Nielsen var gået fra den anden ende af byen for at høre koncerten med sin familie.

- Michael gør det godt. Det spreder lidt glæde i den her tid, sagde Britt Nielsen.

Koncerten samlede folk fra Vester Sottrup, som satte sig i græsset med god afstand mellem hver familie. Foto: Claus Thorsted
Britt Nielsen, til højre, havde taget sin familie med til koncert i græsset. Foto: Claus Thorsted
Koncert over hækken. Foto: Claus Thorsted
Beboerne i Vester Sottrup nød tre kvarter med musik. Foto: Claus Thorsted
Til koncert hver for sig. Foto: Claus Thorsted
En gåtur med hunden og musik på vejen. Foto: Claus Thorsted
Musiker Michael Vogensen holder koncert i sin have for naboerne. Foto: Claus Thorsted
Musiker Michael Vogensen holder koncert i sin have for naboerne. Foto: Claus Thorsted
Musiker Michael Vogensen holder koncert i sin have for naboerne. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce