Annonce
Ugens Bedste

Michaels historie gjorde indtryk på mig

Vi kan alle huske de kaotiske tilstande, der herskede ved den dansk-tyske grænse i 2015 på grund af de tusindvis af mennesker, der søgte op gennem Europa på jagt efter en bedre tilværelse. Strømmen af flygtninge og migranter tydeliggjorde problemerne med den manglende kontrol af EUs ydre grænser.

Selv om situationen siden er kommet under meget bedre kontrol, er der stadig et stort pres på EUs grænseagentur, Frontex, som blandt arbejder på den græske ø, Samos. Her er sergenten Michael Christiansen fra Grindsted i øjeblikket udstationeret med den opgave at tage fingeraftryk af de flygtninge og migranter, som kyniske menneskesmuglere fragter til Samos.

Historien om Michael Christiansens arbejde er en af dem, der i den forløbne uge har gjort indtryk på mig i JydskeVestkysten. Der er herunder link til den og fire andre artikler, som jeg vil anbefale dig at læse, hvis du ikke allerede har gjort det. Og så kan du glæde dig til mange flere artikler i de kommende dages aviser, ikke mindst i JV Weekend i lørdagsavisen.

God weekend!

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce