Annonce
Varde

Michelin-kok står bag ny McDonalds-burger: De har nørdet med bearnaisen i to år

Fastfood møder Michelin. Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro har udviklet en bearnaiseburger til McDonalds. Projektet har taget et par år, og resultatet kan smages frem til april. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Fra tirsdag 19. januar og frem til april kan man gå på McDonalds og spise en bearnaiseburger skabt af en vaskeægte Michelin-kok.

Varde: En briochebolle, røget løgpure, kartoffelsticks, salat, en solid hakkebøf og en slat bearnaise med ekstra megen estragon.

Hvis det lyder som en gourmet-bid, så er det ikke lyv. Det er Michelin-kokken Paul Cunninghams bud på en burger, som han har udviklet til McDonalds.


Alle spiser burgere, og alle går på McDonalds en gang imellem.

Lars Holmer, gastronomisk konsulent


Burgeren kan købes i en begrænset periode, og det utraditionelle samarbejde mellem gourmetkokken fra Henne Kirkeby Kro og den amerikanske burgermastodont har været en proces på et par år, fortæller Paul Cunninghams samarbejdspartner, gastronomisk konsulent ved Yeschef Consulting Lars Holmer.

- Alle spiser burgere, og alle går på McDonalds en gang imellem. Derfor er det en sjov opgave at udvikle en burger på den her måde, siger Lars Holmer, som selv har været med stjernekokken i England, hvor leverandører af råvarer har mødtes med Paul Cunningham for at få bearnaiseburgeren til at sidde lige i skabet.

Om den gør det, kommer an på smag og behag. Estragonen i bearnaisen er nemlig fremtrædende. Men er man til bearnaise, er der også basis for, at det bliver en favorit.

Restaurantchef Jonas Prisfeldt er vild med den nye burger. Han er 24 år og har været restaurantchef i Varde-restauranten i godt halvandet år. Han drømmer om at få sin egen McDonalds-restaurant en dag. Foto: Christine Aagaard-Kragh

- Okay, den er god, lyder dommen med vanlig vestjysk underspillethed fra restaurantchef på McDonalds i Varde, Jonas Prisfeldt, som prøvesmagte den nye burger mandag formiddag, dagen før den officielt kom på menukortet.

Annonce

En god ide

Bearnaise i burgere er ikke en fremmed tanke for medarbejderne på McDonalds i Varde, som gerne må lave en burger til sig selv til frokost og aftensmad.

- Malthe herude kommer gerne noget af vores bearnaisedressing i en frokostburger til sig selv, så vi har tænkt tanken, griner Jonas Prisfeldt.

Imens laver Malthe Jensen meget passende den allerførste Paul Cunningham-burger med de helt nye ingredienser på restauranten på Nørrevold, der er en af landets mindste McDonalds-restauranter - i hvert fald målt på drive-in-kapacitet.

- Det er da megafedt, at en mand som Cunningham udvikler en burger til os. Det er da et kvalitetsstempel, at han samarbejder med vores leverandører og bruger vores råvarer, siger restaurantchefen, som forventer, at den nye burger kommer til at falde i smag hos kunderne i Varde, mens den er på kortet.

Det er den foreløbig frem til april.

McDonalds i Varde

  • McDonalds i Varde er en af kædens mindre restauranter. Drivein-afsnittet er blandt de fem mindste i landet.
  • Den åbnede i oktober 1998.
  • 1. januar er restaurantens største dag. I år blev der solgt 1500 cheeseburgere alene den dag, og 104 biler kørte gennem drive-in på blot 1 time. Der var kø hele vejen ud til Kvickly på et tidspunkt.
  • Juli og december er typisk restaurantens travleste måneder. I Juli 2020 blev der solgt 4500 Happy Meals.
  • Januar plejer at være den sløveste måned, men ikke i år. - Det er som om, folk har droppet nytårsforsætterne i år, siger restaurantchef Jonas Prisfeldt.
  • Restauranten i Varde har normalt en 50/50 fordeling på drivein-kunder og kunder i selve restauranten. Her under corona er fordelingen 80/20 til drivein.
  • Fredag aften er den travleste aften om ugen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Varde For abonnenter

Vejdirektoratet har aftalt med forsikringsbranchen ikke at søge fuld erstatning – den holder ikke ifølge Forsikringsoplysningen

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce