Annonce
Varde

Middelalderfestivalen overlever

Middelalderfestivalen har været afholdt to gange, og det skulle nu være sikkert, at den vender tilbage i 2021. Arkivfoto: John Randeris

Varde Kommune: Der er stadig en middelalderfestival, men der bliver behov for flere private penge eller frivillige arbejdstimer.

Kulturudvalget skal spare og har besluttet at bruge 25.000 kroner mindre om året på middelalderfestivalen, mens der er 100.000 kroner mindre om året til eliteidræt.

Middelalderfestivalen holdes hver andet år, så en besparelse på 25.000 kroner om året betyder, at kommunen bruger 50.000 kroner mindre per festival - 400.000 kroner i stedet for 450.000 kroner.

Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid, mener ikke, at det kommer til at betyde noget for festivalens niveau, for kommunen ønsker, at andre skal bidrage i stedet. Han fortæller, at andre interessenter kan støtte på forskellig vis. Det kan være med penge, men kan også være et bidrag med frivilligt arbejdskraft.

Mads Sørensen siger, at kommunen ikke har planer om at beskære middelalderfestivalen yderligere, men samtidig erkender han, at kommunen kan ende i en sparerunde igen.

Annonce
Middelfestivalen er en stemningsfyldt begivenhed, som i de første to år har været godt besøgt. PR-foto ProVarde
Med Varde å og den historiske slotsbanke i baggrunden er naturens rammer helt perfekte til en Middelalderfestival. PR-foto ProVarde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce