Annonce
Varde

Middelalderfestivalen overlever

Middelalderfestivalen har været afholdt to gange, og det skulle nu være sikkert, at den vender tilbage i 2021. Arkivfoto: John Randeris
Annonce

Varde Kommune: Der er stadig en middelalderfestival, men der bliver behov for flere private penge eller frivillige arbejdstimer.

Kulturudvalget skal spare og har besluttet at bruge 25.000 kroner mindre om året på middelalderfestivalen, mens der er 100.000 kroner mindre om året til eliteidræt.

Middelalderfestivalen holdes hver andet år, så en besparelse på 25.000 kroner om året betyder, at kommunen bruger 50.000 kroner mindre per festival - 400.000 kroner i stedet for 450.000 kroner.

Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid, mener ikke, at det kommer til at betyde noget for festivalens niveau, for kommunen ønsker, at andre skal bidrage i stedet. Han fortæller, at andre interessenter kan støtte på forskellig vis. Det kan være med penge, men kan også være et bidrag med frivilligt arbejdskraft.

Mads Sørensen siger, at kommunen ikke har planer om at beskære middelalderfestivalen yderligere, men samtidig erkender han, at kommunen kan ende i en sparerunde igen.

Middelfestivalen er en stemningsfyldt begivenhed, som i de første to år har været godt besøgt. PR-foto ProVarde
Med Varde å og den historiske slotsbanke i baggrunden er naturens rammer helt perfekte til en Middelalderfestival. PR-foto ProVarde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce