Annonce
Trekantområdet

Middelfart Kommune henter erfaren leder til toppost: Her er den nye kommunaldirektør

Middelfart Kommunes nye kommunaldirektør hedder Willy Feddersen og kommer fra en tilsvarende stilling i Haderslev Kommune. Foto: Middelfart Kommune
Tirsdag formiddag har Middelfart Kommune offentliggjort navnet på den nye kommunaldirektør.

Middelfart: Tirsdag formiddag har Middelfart Kommune offentliggjort navnet på den mand, der afløser Steen Vinderslev som kommunaldirektør. Det bliver den 56-årige Willy Feddersen, som skifter jobbet som kommunaldirektør i Haderslev Kommune ud med en tilsvarende post i Middelfart.

Den nyudnævnte kommunaldirektør i Middelfart har mere end 25 års ledererfaring fra blandt andet Aabenraa og Haderslev kommuner at trække på, når han sætter sig i sædet i sit nye job 1. december 2019.

Willy Feddersen har været kommunaldirektør i Haderslev siden 2012, og før det har han haft kommunale poster som direktør for Børn og Skole i Aabenraa Kommune og erhvervs- og kulturdirektør i Haderslev Kommune.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg fra sidelinjen har fulgt udviklingen af Middelfart Kommune med stor interesse, og da muligheden for at søge stillingen som kommunaldirektør opstod, havde jeg ikke brug for lang betænkningstid, fortæller Willy Feddersen i en pressemeddelelse.

- Middelfart Kommune er en stærk og klimabevidst vækstkommune midt i Danmark. Middelfart har ikke kun fanget tidsånden, men også formået at agere stærkere end de fleste. Ambitionerne er skarpe og samspillet mellem borgere, erhvervsliv og kommune er dynamisk. Muligheden for at medvirke til at udvikle det yderligere er et stort privilegie, som jeg glæder mig til at tage fat i. Og jeg vil gå til opgaven med stor respekt for de resultater, der er skabt gennem årene.

Allerede fredag før efterårsferien fandt ansættelsesudvalget frem til, at det skulle være Willy Feddersen, der fremover skal være chef for de 3700 kommunalt ansatte i Middelfart Kommune. Han kan se frem til en årsløn på 1,6 millioner kroner inklusiv pension, og han er valgt blandt et felt på 13 ansøgere. Seks af dem blev udvalgt til en samtale, tre af de seks gik videre til en test og yderligere en samtale med ansættelsesudvalget.

Annonce

Blå bog - Willy Feddersen

Willy Feddersen er 56 år og født og opvokset på Tønder-egnen.

Han blev student i 1981 og blev efterfølgende kandidat i Statskundskab fra Århus Universitet i 1989.

Willy Feddersen har været leder siden 1993, hvor han blev ansat hvor som afdelingsleder i Social- og Sundhedsforvaltningen i Haderslev Kommune.

I 2000 blev Willy Feddersen udviklings- og kulturchef og i 2007 erhvervs- og kulturdirektør. I 2009 blev han udpeget som stabsdirektør.

I 2011 blev Willy Feddersen ansat som direktør for Børn og Skole i Aabenraa Kommune, inden han året efter fik jobbet som kommunaldirektør i Haderslev Kommune.

Privat er Willy Feddersen gift med Conny Boysen Feddersen. Parret har to voksne børn.
I sin fritid er Willy Feddersen en særdeles aktiv motionist. Han dyrker blandt andet løb og vandreture men er også optaget af blandt andet rytmisk musik og læsning af især skønlitteratur og idéhistorie.

Borgmester ser frem til samarbejdet

Beslutningen om at ansætte Willy Feddersen som ny kommunaldirektør faldt endeligt på plads mandag aften, da et enigt byråd besluttede at pege på ham på. Om valget siger borgmester Johannes Lundsfryd (S):

- I Willy Feddersen har vi først og fremmest fået en utrolig stærk og erfaren leder. Willy har et usædvanligt godt kendskab til alle dele af den kommunale virksomhed og samtidig et rigtig godt blik for, hvad der skal til for at få borgere, virksomheder og foreninger til at spille sammen om at skabe udvikling og fremdrift i et område.

- Vi har i forvejen et godt kendskab til Willy Feddersen, som vi har haft et fortrinligt samarbejde med i Syddanmark og Trekantsområdet. Og undervejs i vores samtaler har han bekræftet os i, at han besidder det drive og de menneskelige og faglige kvaliteter, der skal til, for at sætte sig i spidsen for den rivende udvikling Middelfart Kommune er inde i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce