Annonce
Trekantområdet

Middelfart på verdenskortet til sommer: Amerikanske rocklegender giver kæmpekoncert under Lillebæltsbroen

Aerosmith spiller koncert under Den ny Lillebæltsbro til sommer. PR-foto: Zack Whitford.
Det amerikanske rockband Aerosmith lægger vejen forbi Middelfart under Europa-turnéen i 2020. Turistchef lufter, at det kan blive nødvendigt at åbne op for private baghaver, hvis der skal være overnatningsmuligheder til alle koncertgæster.

Middelfart: Det er en nyhed af de helt store, holdet bag Rock Under Broen offentliggør fredag morgen.

Det amerikanske rockband Aerosmith kommer til Middelfart og spiller koncert for 30.000 mennesker under broen til sommer.

Bent Frandsen, formand for Rock Under Broen, kalder det en stor forløsning endelig at have aftalen med de internationale rockstjerner på plads.

- Det er lykkedes efter et halvt års forhandlinger at få dem forbi Middelfart i forbindelse med deres Europa-turné. Vi havde en chance for at kapre dem, og det er lykkedes os som de eneste i Skandinavien, siger han og fortsætter:

- Det har været en kamp gennem mange år at blive betragtet som lige så god en arrangør som Horsens, Herning og de andre. Det er lykkedes nu med en koncert, vi forventer at sælge 30.000 billetter til.

Det er holdet bag Rock Under Broen, der har sørget for at få koncerten med Aerosmith i hus. Men koncerten, der spilles 21. juli, har ellers ikke noget at gøre med endagsfestivalen under broen.

- Sidst de var i Danmark (Royal Arena i København i 2017, red.), var billetterne væk efter 12 minutter, så vi forventer, at det kommer til at gå stærkt, lyder det fra Bent Frandsen.

Annonce

Har du en ledig baghave?

Der skal ifølge turistchef Trine Lai tænkes kreativt, hvis mange tusinde koncertgæster skal have tag over hovedet i forbindelse med sommerens rockbrag med Aerosmith under Den nye Lillebæltsbro.

Hvad synes du om, at de amerikanske legender kommer til Middelfart?

Og er du parat til at låne din baghave ud til rockgæster?

Koncertgæsterne skal blive en dag mere

Nyheden om internationale rockstjerner på plænen under broen vækker også glæde på turistkontoret, hvor turistchef Trine Lai har svært ved at få armene ned.

- Da jeg hørte nyheden, tjekkede jeg de tidligere tour-planer og kunne se både Dublin, Barcelona og Las Vegas, så det sætter os i Middelfart på et verdenskort på en helt anden måde. Det er meget svært at få noget andet til at trække på den her måde med et knips, siger hun og understreger, at en koncert af så stor en kaliber også stiller krav til turistforeningen.

- Når den her koncert kommer, kommer vi til at kunne mærke det i hele kommunen. Det handler for os om at få koncertgæsterne til at blive en dag eller to mere, for vi har nok at byde på, nævner hun.

Trine Lai er allerede nu forberedt på, at hun kommer til at skulle tænke kreativt, hvis der skal være overnatningsmuligheder til de mange tusinde gæster, og nævner hvordan private åbner baghaverne til Tinderbox i Odense:

- Vi skal tænke kreativt og tænke hele Middelfart. Vi skal ud og lytte på, hvad der har fungeret andre steder og så middelfartificere det, uddyber hun.

Borgmester: - Fænomenalt flot

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) er klar til at uddele et kæmpe skulderklap til Rock Under Broen-folkene.

- Det er fænomenalt flot, at de har skaffet sådan et verdensnavn. Rock Under Broen er superdygtige til at have et godt setup omkring deres arrangementer, og det her er med til at sætte hele kommunen på landkortet, understreger borgmesteren.

- Det er kulminationen på et langt sejt træk over mange år, hvor de (Rock Under Broen, red.) har leveret rigtig fine resultater, og det skal man tage hatten af overfor, tilføjer Johannes Lundsfryd, der er overbevist om, at koncertbraget får afsmittende effekt på diverse attraktioner og spise- og overnatningssteder.

Borgmesteren er fuld af fortrøstning i forhold til, at byen kan løfte opgaven i forhold til de mange tusinde koncertgæster, hvor forhåbentlig en del af dem tilbringer en dag eller to i byen.

Og der er sengepladser nok, mener borgmesteren.

- Vi er den største kommune på Fyn, når det kommer til antal overnatninger. Vi er større end Odense, så det bliver nok ikke noget problem, lyder det fra Johannes Lundsfryd.

Billetterne sættes til salg fra fredag 13. december.

Der venter et stort rockbrag med bandet her. PR-foto: Zack Whitford.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];