Annonce
Tønder

Midler fra traditionsrigt DR-program sender udsatte familier på ferie

Hanne Risager, der er formand for Broen Tønder, glæder sig over, at DR-programmet Giro 413 har doneret 29.000 kroner til Broen Tønder. Privatfoto.
Det traditionsrige radioprogram uddeler hvert år midler til projekter. I år er 29.000 kroner gået til at sende otte familier fra Broen Tønder på ferie på Agerskov Ungdomsskole.

TØNDER: Otte familier kan se frem til et ferieophold på Agerskov Ungdomsskole, efter at det traditionsrige radioprogram Giro 413, der bliver sendt på DR P5, har doneret 29.000 kroner til Broen Tønder, som er en forening, der støtter udsatte familier.

Donationen vækker begejstring hos Broen Tønders formand, Hanne Risager.

- Det betyder utroligt meget, og vi var rigtig glade, da vi fik nyheden om, at vi ville modtage 29.000 kroner. Det gør, at vi har midlerne til at sende otte familier gratis afsted, uden at forældrene skal betale en krone, siger hun.

Annonce

Det er sjette gang, at Broen Tønder sender udsatte familier på ferielejr.

- Grunden til, at vi vælger Agerskov Ungdomsskole, er, at de har et idrætsprogram. Vi vil gerne inspirere børnene til en aktiv fritid i tiden efter lejren. Derfor håber vi, at de får interesse for nogle af de aktiviteter, som tilbydes på ferien, siger hun.

En god pris

Der er blandt andet en svømmehal, springhal og fodboldbaner på Agerskov Ungdomsskole. I forbindelse med ferien vil der også være instruktører og personale til stede.

- Det er med mad og overnatninger. Der er mange af børnene, som ikke kommer på ferie ellers, siger Hanne Risager.

Det er sagsbehandlerne i Tønder Kommune, som udvælger dem, der skal med på turen, som kommer til at foregå i uge 28 fra mandag den 11. juli til torsdag den 14. juli.

Hos Agerskov Ungdomsskole har man også valgt at give en god pris til Broen Tønder, så familierne kan få mulighed for et ophold på ungdomsskolen, oplyser skolens forstander, Lars Kristensen.

- De får det til en forholdsvis god pris, så de unge får en mulighed, som de ellers ikke ville have fået. Det vil vi gerne være med til at give dem, siger han.

Annonce

Netværk

Ud over at have en ferieuge med mange aktiviteter, så håber Broen Tønder også, at opholdet kan være med til at skabe et netværk blandt deltagerne.

- Familierne har ikke for stor aldersspredning, og sårbare familier har typisk ikke et stabilt netværk. Derfor håber vi, at vi kan etablere det på den her ferie. Det vil være til gavn for både børn og forældre, siger Hanne Risager.

De 29.000 kroner fra Giro 413 dækker dog ikke hele omkostningen i forbindelse med opholdet. Derfor må Broen Tønder også bruge lidt af de 100.000 kroner, som man får i partnerskabsaftale med Tønder Kommune for at realisere opholdet.

Giro 413

DR's radioprogram Giro 413 kunne i 2021 fejre 75 års jubilæum.

Programmets lyttere kan sende en hilsen i radioen og få lov at ønske en sang mod et økonomisk bidrag. Pengene går til foreninger og projekter, som gør livet lidt bedre for udsatte børn og unge i Danmark. 

I 2021 samlede Giro 413 det højeste beløb ind i syv år. I alt blev der indsamlet 263.788 kroner ind, Det er 29.000 kroner fra denne pulje, som kommer Broen Tønder til gode. 

Annonce
Tønder For abonnenter

Narkopåvirket bilist trafikdræbte to kvinder: Efter mere end to og et halvt år har han nu fået sin dom

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Nedgravet lig fundet i Kolding: To mænd og en kvinde sigtet for drab på efterlyst 43-årig

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - Nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Erhverv+ tager pulsen på nyt klimamærke: - Jeg tror, at de havde et klimamærke hernede i grøntafdelingen, og der valgte jeg da i hvert fald nogle asparges til

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-kedel

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Sønderborg

Kebabruller rykker ind i Sønderborg: - Det bliver byens absolut bedste

Haderslev For abonnenter

Ishockey i Vojens er for "M", hvad søvn og mad er for andre

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Annonce