Annonce
Sport

Midlertidig Everton-manager nedlægger Chelsea i debut

Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Everton nedlagde Chelsea med 3-1 i Duncan Fergusons managerdebut. Andreas Christensen spillede hele kampen.

Skotten Duncan Ferguson fik en perfekt start som vikarierende manager for Everton.

Lørdag eftermiddag lettede taget på Goodison Park, da den ellers kriseramte klub nedlagde Chelsea med 3-1. Andreas Christensen spillede hele kampen for Chelsea, som tabte et skridt i topkampen.

Med sejren rykker Everton op på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Klubikonet Duncan Ferguson overtog roret i Everton, da Marco Silva blev fyret i torsdags - dagen efter 2-5-nederlaget på udebane mod lokalrivalen Liverpool. Som aktiv spillede Duncan Ferguson for Everton i ti år.

Hvis Everton-spillerne var mærkede af trænerfyringen efter tre liganederlag i træk, så skjulte de det godt.

Der var da også kun gået fem minutter, før de fik et ordentligt skud selvtillid, da brasilianeren Richarlison timede sit indløb i feltet perfekt, så han ugeneret kunne hoppe op og heade Everton i front.

Chelsea burde have udlignet føringen i første halvleg, men Frank Lampards mandskab manglede den nødvendige skarphed foran mål.

Kort efter pausen udbyggede Everton i stedet føringen. Andreas Christensen spillede en kedelig rolle i målet, da han tabte en hovedstødsduel til Dominic Calvert-Lewin, der fik bolden ned på græstæppet og scorede.

Mateo Kovacic kom med et hurtigt modsvar i den anden ende, da hans optimistiske helflugter uden for feltet sneg sig i mål.

Bedst som en Chelsea-slutspurt lå i luften, fik Everton punkteret opgøret efter 84 minutter.

Chelsea-målmand Kepa Arrizabalaga smed bolden væk i opspillet, og efter lidt klumpspil foran mål kunne Dominic Calvert-Lewin kaste sig ind i bolden, så den trillede over stregen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce