Annonce
Aabenraa

Midsommerkoncert på Damms Gård i Felsted

Sir Horstmanns Jazzband spiller fredag 21. juni ved den årlige midsommerkoncert for Kultur på Damms Gård i Felsted. PR-foto

Felsted: Fredag 21. juni kl. 19.30 holder Kultur på Damms Gård i Felsted sin årlige midsommerkoncert.

I år er det med det rutinerede Sir Horstmanns Jazzband, der kommer og serverer en god omgang traditionel jazz med stor spilleglæde og højt humør. Inden koncerten er der mulighed for at tilkøbe en lille grillmenu.

Det er ikke første gang, Sir Horstmanns Jazzband gæster Damms Gård, og i lighed med tidligere er der lagt op til et genhør med gamle jazzklassikere, ligesom der også vil være mulighed for at tage en tur på dansegulvet.

Koncerten begynder klokken 19.30, men grillen er tændt allerede fra klokken 18. Billetter og mad kan bestilles hos Hans Jørgen på 60924669 eller på hjemmesiden KultDG.dk Desuden kan billetter til koncerten købes hos SPAR i Felsted eller ved indgangen.

- Vi glæder os til en dejlig midsommeraften i godt selskab, lyder det fra Kultur på Damms Gård.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce