Annonce
Kolding

Midt en coronatid: Niels holder en kæmpe fødselsdagsfest - på nettet

Niels Deppe er også præsident for Turbojugend Kolding, som sammen med klubber over hele verden har et fællesskab omkring punkbandet Turbonegro. Det bliver til en del fester i den forbindelse, men lige nu må man feste på internettet, og det har Niels tænkt sig at gøre på mandag, hvor han har fødselsdag. Over 300 har vist interesse for at være med. Arkivfoto: Søren Gylling
Niels Deppe har fundet ud af, hvordan man kan samles rigtig mange, uden at man overtræder coronareglerne. Det foregår på nettet, og her skal han holde en kæmpe fødselsdagsfest på mandag.
Annonce

Kolding: Normalt holder Niels Deppe nogle fødseldagsfester, der ikke bliver glemt lige med det samme af dem, som er med.

- I skal bare huske jeres pas, plejer han at sige til den lille håndfuld gæster, og så går det ellers afsted til eksempelvis Sverige eller Tyskland, hvor de fyrer en kæmpe fest af i et døgns tid.

Med coronakrise og lukkede grænser dur den slags initiativer selvsagt ikke, og Niels Deppe har været alvorligt i overvejelse om at afblæse det hele i år, hvor han fylder 37.

Men nej. 37 år fylder man trods alt kun én gang. Og i stedet for at afblæse holder han i stedet sit største fødselsdagsparty nogensinde. Det bliver med både poledansere, en tryllekunster og konkurrencer, og der kommer vel i omegnen af 300 gæster. Det hele foregår dog på nettet, og alle gæsterne deltager hjemmefra foran deres computer.

- Jeg kan godt lide at udfordre reglerne. Så når vi ikke må forsamles mere end ti ad gangen, hvordan kan man så lave en fest for så mange som muligt, spørger Niels Deppe.

Da han besluttede sig for at holde en digital fødseldagsfest, begyndte han at undersøge, hvordan det kan lade sig gøre. Svaret blev app'en Zoom, som normalt bliver brugt af erhvervsfolk til store videokonferencer via internettet. Mens krisen står på, kan man få lov at bruge app'en ganske gratis, og det har Niels benyttet sig af. Han har også fundet ud af, hvordan man kan organisere musikken over Youtube, sådan at alle, der deltager, hører den samme musik på hver sin computer.

- Så fyrer man en fest af hjemme hos sig selv, og så sidder vi og skåler og nyder, at det foregår i et fællesskab, siger Niels Deppe, der bor i Koldings midtby.

Fest på nettet

Hvis du savner lidt kulør i hverdagen, så kan du både komme til fester og pubquiz på nettet ganske gratis sammen med en hel masse andre, som også sidder derhjemme og kukkelurer i denne tid. Sådan gør du:

1. Du åbner Facebooksiden "corona virus video chat party".

2. Her er der et link til forskellige aktiviteter - blandt andet Niels Deppes fødselsdagsfest. Er du interesseret i et arrangement, skal du klikke på linket.

3. Hvis du ikke allerede har installeret programmet Zoom, bliver du bedt om det først, og så er du faktsik på.

Annonce

- Det lød forfærdeligt

Han har testet den tekniske løsning flere gange, så han er helt sikker på, at det hele virker, når han fejrer fødselsdag på mandag. Med hjælp fra konference-app'en har han blandt andet holdt fester og quizzer, hvor deltagerne blot kobler sig på hjemmefra, og så kan man ellers være med, sådan som det passer en bedst.

- Det er klart, at når der er rigtig mange på, så er det lidt svært at sidde og tale sammen, fordi det ender med, at alle taler i munden på hinanden, men man sidder og nyder den samme musik og et fællesskab, som endda kan krydse alle de lukkede grænser. Sidste gang, vi holdt fest, så endte det med, at alle sad og sang med på "We are the World", det lød selvfølgelig forfærdeligt, men det var også helt rørende, siger Niels Deppe.

Annonce

Poledance og trylleri

For at det bliver en ordentlig fødselsdagfest på mandag, har han blandt andet arrangeret poledance og trylleri, som bliver transmitteret under festlighederne, og han har også selv lavet en konkurrence, som fyres af undervejs. Gæsterne kommer ikke til at kede sig, og rigtig mange har allerede tilmeldt sig løjerne.

- Jeg havde aldrig troet, at der ville komme så mange til en virtuel fødselsdag, så det kan jo være, jeg bliver bidt af det og holder sådan en fest hvert år, selv om jeg glæder mig til at holde en fødselsdag igen, som jeg plejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce