Annonce
Tønder

Midt i byen: Træ-penge bliver til sti

Gennem årene er der jævnligt blevet rejst et ønske fra borgerne i Løgumkloster om at etablere en sti langs lindealléen i Vestergade. Ønsket er der nu fundet penge til. Foto: Martin Franciere
I stedet for at fælde og plante nye lindestræer langs Vestergade bruges de afsatte penge til at anlægge en sti med fast belægning i hjertet af Løgumkloster.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Pengene får ben at gå på, men ikke til det, de oprindeligt var øremærket til.

Sådan er situationen i hjertet af Løgumkloster, hvor 350.000 kroner, der var afsat til en udskiftning af lindeallén langs Vestergade, nu bliver brugt til noget helt andet.

Løgumkloster Borgerråd har således foreslået, at de gamle stynede lindetræer får lov til at stå så længe, det kan lade sig gøre. I stedet skal de afsatte 350.000 kroner anvendes til at etablere en to meter bred sti på den østlige side af Vestergade. Stien vil være omkring 140 meter lang og vil erstatte den "uofficielle" sti, der går langs med alléen ind med markedspladsen.

Annonce

I byrådssalen

Politikerne i teknisk udvalg har været de første til vurdere lokalrådets ønske, og ifølge udvalgsformand Bo Jessen (V) var der i udvalget bred opbakning til udspillet. Det er planen, at stien skal anlægges i indeværende år.

Det endelige startskud til projektet forventes at lyde, når kommunalbestyrelsen får stien på dagsorden onsdag i næste uge.

Den røde streg langs Vestergade markerer, hvor den kommende sti etableres. Foto: Tønder Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce