Annonce
Tønder

Midt i Tønder by: Kampklædt politi rykkede ud til sag om trusler og våben

Politiet tog ingen chancer. Flere betjente var iført kampuniform med maskinpistoler og skudsikre veste, inden de gik ind i boligen i Jernbanegade i Tønder. Foto: Uwe Iwersen
To mænd blev anholdt og lagt i håndjern under en stor politiaktion i Jernbanegade i Tønder fredag middag. De sigtes for trusler og mulig våbenbesiddelse.

TØNDER: Mindst 15 betjente, flere af dem iført fuld kampuniform med maskinpistoler og skudsikre veste, deltog fredag middag i en stort anlagt aktion i Jernbanegade midt i Tønder by.

Øjenvidner så, at tre personer blev anholdt og lagt i håndjern. En person blev senere løsladt, men de to andre fortsat befinder sig i politiets varetægt.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er de to sigtet for trusler og mulig våbenbesiddelse. Der er tale om to mænd på henholdsvis 22 og 27 år. Senest lørdag formiddag skal politiet og anklagemyndigheden tage stilling til en eventuel fremstilling i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Annonce

Husspektakler

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog fredag klokken 11.38 anmeldelse om husspektakler i en bolig i Jernbanegade i Tønder. Kort tid efter var ordensmagten talstærkt til stede. Jernbanegade og hele området omkring boligen blev afspærret. Efterfølgende gik politiet med beskyttelseskjold  ind i bygningen, og kort tid efter skete de første anholdelser. De to unge mænd blev kørt fra gerningsstedet, men den tredje, som politiet altså havde tilbageholdt, atter blev sat på fri fod.

politiindsats Jernbanegade Tønder. Foto: Uwe Iwersen

Kort tid efter forlod tre børn og to kvinder huset.  Det skete under ledsagelse af politiet, og aktionen var tilsyneladende så tilspidset, at ikke alle havde nået at få få sko på.

Politiet var i første omgang meget fåmælt omkring selve aktionen.

- Der er tale om et gerningssted. Mere kan jeg ikke sige på nuværende, lød det fra politiets  indsatsleder, efter at de anholdte var kørt fra stedet.

Senere på eftermiddagen udsendte Syd- og Sønderjyllands Politi med en pressemeddelelse, der oplyste om den opsigtsvækkende aktions baggrund.

Dele af afspærringen af Jernbanegade blev ophævet omkring klokken 14.30. På det tidspunkt var ransagningen af boligen tilsyneladende afsluttet.

Politiaktionen resulterede blandt andet i, at Jernbanegade i Tønder var afspærret i flere timer. Enkelte fik dog lov til at passere politiets plastic-afspærring. Foto: Uwe Iwersen

Senere på eftermiddagen sendte politiet også en hundepatrulje til at afsøge nærområdet omkring boligen. Der foreligger ingen oplysninger om, hvorvidt denne eftersøgning gav resultat.

Annonce

Bud efter en ambulance

Trods sagens tilsyneladende alvor, var der i første omgang hverken sendt bud efter en ambulance eller en lægebil. Det skete først mere end en time senere, og havde ifølge politiet ikke direkte noget med selve sagen at gøre. En kvinde havde fået et ildebefindende og måtte tilses af en redder. Hun kom derfor hurtigt til hægterne igen.

Mere end en time efter, at de første betjente var nået frem til Jernbanegade, blev der også sendt bud efte en ambulance. En kvinde havde fået et ildebefindende. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce