Annonce
Tønder

Midtbyen i Tønder sikres mod terror i festivaldagene

Flere af de såkaldte spanske ryttere, der er opstillet ved Zeppelin- og Garnisionsmuseet langs Ribelandevej i Tønder, indsættes nu som terrorsikring i den indre by under festivalen. Foto: Uwe Iwersen

Afspærringer på strategisk udvalgte steder i den indre by skal sikre borgere og festivalgæster mod et muligt terrorangreb. Baggrunden for tiltagene er det fortsat alvorlige trusselsbillede mod Danmark, forklarer politiet.

TØNDER: Det gik galt i Berlin, i Nice og senest i Stockholm. Men det må ikke gå galt i Tønder.

I forbindelse med den forestående Tønder Festival er der lagt en plan for at sikre den indre by mod et terrorangreb. Det er første gang i festivalens historie. Baggrunden for tiltagene er det generelle trusselsbillede mod Danmark.

- Det er noget, som PET (Politiets Efterrretningstjeneste, red.) vurderer, forklarer politikommissær Lasse Rasmussen.

PET anbefaler en øget opmærksom og påpeger, at der er en risiko ved samling af mange mennesker. For at sikre byens borgere og de mange festivalgæster er der lagt en plan for at sikre Tønder midtby mod et muligt angreb med foreksempel en lastbil, der styres direkte ind i en stor menneskemængde.

For at vanskeliggøre eller helt forhindre det, opsættes afspærringer på strategisk udvalgte punkter i og omkring gågaden.

Annonce

Jeg vil gerne understrege, at risikoen for, at man rent faktisk oplever et terrorangreb er, forsvindende lille for den enkelte person. Så man skal ikke frygte noget.

Lasse Rasmussen, politikommissær, Syd- og Sønderjyllands Politi
Bortset fra den mobile afspærring i Østergade kommer de øvrige terrorafspærringer i den indre by til at bestå af betonkummer med blomster og spanske ryttere. Kortudsnit: Tønder Kommune

Beredskab inddraget

Ud over politiet og Tønder Kommune er også Brand & Redning Sønderjylland inddraget i den forestående terrorsikring.

- Det gør vi primært for at sikre, at vi trods terrorsikringen i en given situation kan komme frem med vore køretøjer, forklarer forebyggelseschef Jacob Christensen.

Tilgængeligheden sikres ved, at en af de valgte afspærringer gøres mobil, så de hurtigt kan flyttes, når for eksempel brandvæsnet eller en ambulance skal frem.

Lasse Rasmussen understreger, at der ikke foreligger nogen særlig trussel mod Tønder Festivalen som så, men altså mod Danmark generelt.

- Jeg vil gerne understrege, at risikoen for, at man rent faktisk oplever et terrorangreb er forsvindende lille for den enkelte person. Så man skal ikke frygte noget, siger Lasse Rasmussen.

Flere af de såkaldte spanske ryttere, der er opstillet ved Zeppelin- og Garnisionsmuseet langs Ribelandevej i Tønder, indsættes nu som terrorsikring i den indre by under festivalen. Foto: Uwe Iwersen

Spanske ryttere

Mens politiet og beredskabet altså har lagt planerne for terrorsikringen, er det praktiske arbejde lagt i hænderne på Tønder Kommune. Meldingen fra rådhuset lyder på, at afspærringerne dels kommer til at bestå af store betonkummer med blomster samt de såkaldte spanske ryttere, der til dagligt står som blikfang ved Zeppelin- og Garnisonsmuseet i Tønders nordlige udkant.

Afspærringerne sættes op på fredag og bliver stående frem til mandag, for på den måde at sikre arrangementerne i den forestående weekend. Herefter pilles de ned for så at vende tilbage i de officielle festivaldage fra torsdag den 24. august frem til mandag den 28. august.

Tønder by og festivalen er i øvrigt ikke den eneste danske festival, der må forholde sig til de nye terrortider. Tidligere på året blev også Danmarks største festival, Roskilde Festival, sikret med terror. Ud over den sædvanlige indhegning af festivalområdet blev pladsen og nærområdet yderligere sikret ved opstilling af store betonklodser på strategisk udvalgte steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce