Annonce
Læserbrev

Midtbyen/Torvet

Læerbrev: Var søndag formiddag på Hotel Britannia. Da vi sad i restauranten og da vi cirka klokken 11.00 gik derfra, kunne vi konstatere, at pladsen under bøgen var fyldt med usolgte juletræer. Det kan da ikke være rigtigt, at der ikke for længst er ryddet op, hvem der ellers hæfter derfor?

Tilmed flød det med diverse affald rundt på pladsen. Giver absolut ikke en bedre opfattelse af byen, som i forvejen ren fortov-/kørebane-mæssigt er yderst dårlig

Rundt ved skøjtebanen var der også en del affald og bag en af hytterne sågar opkast.

Tror ikke besøgende i byen synes, det er lækkert, nok heller de fleste indbyggere.

Mon ikke Esbjerg Kommune skulle bruge nogle penge på, at den indre by og resten af den også, kommer til at se bedre ud. Var en gang i Paris, tidlig morgen kørte renovatører rundt på knallert med støvsuger og fjernede diverse affald blandt andet hundelorte.

Esbjerg by er vild efter at fremstå smart og moderne og få mange nye indbyggere og turister, men det indtryk får vi fra oplandet ikke af byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce