Annonce
Kolding

Midtbyskole afspærrer gade og laver den om til legeplads

Børnene bruger bl.a. Vesterbrogade til at sjippe og hinke på. De må ikke spille med bold på gaden pga. de parkereede biler i begge ender af gaden. Eleverne har fået besked af om, at Vesterbrogade er den eneste gade, de må lege på.

Vesterbrogade i midtbyen er som et forsøg lavet om til legeplads for en del af Kolding Realskoles elever i to frikvarterer hver dag. Dermed får skoleeleverne mere plads at lege på.

Annonce

Der er kommet nye boller på suppen i Vesterbrogade i to perioder hver formiddag.

Fra denne uge bliver gaden midt i byen omdannet til en lang legeplads for en del af de yngste elever på Kolding Realskole, hvis hovedindgang er på Vesterbrogade.

Gaden afspærres i hver ende mellem kl. 9.40 og 9.55 og fra 11.40 og 12.05, og så bliver der sjippet, hinket og tegnet med kridt gennem gaden. Dens forvandling til en legeplads fortsætter i første omgang indtil den 14. november, hvorefter forsøget evalueres af kommunen og politiet.

Inden forsøget gik i gang, har kommunens folk lavet trafiktælling og konstateret, at der er yderst begrænset med trafik i gaden.

- Vesterbrogade kan så meget andet end at stå tom, og jeg synes, man bør tænkte byen som et sted, hvor man også kan bevæge sig og lege. Det er spændende at tænke byen anderledes og bruge den mere rekreativt, og jeg synes, der er nogle superfede kvadratmeter her udenfor skolen, siger skoleleder på Kolding Realskole, Dorte Svane Peschardt.

Ved at indrette gaden til legeplads får skolens elever mere plads til leg. I dag er skolegården lige lovlig trang til de mange elever, der går på skolen.

- Der er plads nok i skolegården, men jeg synes ikke, der er plads nok til det bevægelsesrum, børnene fortjener. Og gode frikvarterer giver bedre læring, siger skolelederen.

Trafikchef i Kolding Kommune, Martin Pape, glæder sig over, at man kan bruge en gade, der ikke er særlig befærdet, til noget andet.

- Skolen har så meget brug for pladsen, og der er så lidt trafik, siger han.

Den ensrettede Vesterbrogade bliver spærret af i de to frikvarterer, hvor den omdannes til legeplads. Der er parkeringsforbud midt på gaden.
Nu er der leg i gaden.

Vesterbrogade

Der er parkeringsforbud i den midterste del af Vesterbrogade. Man må kun parkere i enderne af gaden.


  • Børnene må ikke spille bold i frikvartererne på Vesterbrogade. Der er voksne, som holder øje med børnene, og der står voksne i hver ende af gaden i frikvartererne.

  • Skal en beboer i gaden ind eller ud med sin bil i et frikvarter, kan det godt lade sig gøre.

  • Realskolen har 1022 elever.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce