Annonce
Billund

Midtjysk Motorvej: Beslutningen er truffet

Motorvejen ved Odense. Arkivfoto: Stefan Sommer Jagd

Læserbrev: Et meget stort flertal i Folketinget besluttede inden sommerferien at anlægge den første etape af Midtjysk Motorvej fra Give til Grindstedvej. Arbejdet igangsættes i 2026, og beslutningen står ved magt.

Vi mener, at en midtjysk motorvej vil få meget stor betydning for, at vi i fremtiden kan skabe vækst og udvikling i vores område. Med den rette infrastruktur sikrer vi produktion, eksport, arbejdspladser og bosætning. En motorvej til Billund vil også gøre det nemmere for de mange turister at komme til og fra byen til gavn for både lufthavn, turistattraktioner og hoteller.

På trods af de åbenlyse fordele ved en motorvej, så har nogle grupper alligevel et ønske om at tage projektet af bordet. Det er vigtigt at lytte til alle holdninger, men vi mener ikke, ønsket er realistisk.

Annonce

Der vil uundgåeligt være lodsejere og borgere, som bliver berørt. Bekymringer om usælgelige ejendomme og støjplager, skal vi naturligvis tage alvorligt. Det gælder de borgere, der bor på strækningen mellem Give og Grindstedvej, hvor motorvejsbyggeriet først sættes i gang, men også for de borgere, der bor syd for Grindstedvej, hvor der først i 2035 kan træffes beslutning om, hvorvidt motorvejen skal videreføres mod syd – en beslutning, vi tror på bliver en realitet med den store opbakning fra de store partier.

Med én mulig linjeføring kan vi nu hjælpe berørte borgere med en forhåndsekspropriation. Beslutningen om Midtjysk Motorvej er truffet, nu skal vi sætte alt ind på at behandle lodsejerne ordentligt og anstændigt.

På trods af de åbenlyse fordele ved en motorvej, så har nogle grupper alligevel et ønske om at tage projektet af bordet.

Annonce
Billund For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Lokale ildsjæle i pressens tjeneste

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Haderslev

Her er listen over Haderslevs nye byråd: Se, hvilke poster politikerne får

Annonce