Annonce
Erhverv

Mike får penge for at gå tur i skoven: Fabrik betaler medarbejdernes skovtur eller fitness

Hos VM Tarm gør man fra denne uge lidt ekstra for at få fabrikkens medarbejdere ud at motionere. Derfor får Mike de Vries nu mulighed for at gå en tur i skoven, mens han får løn for det, mens andre medarbejdere får frikort til fitness i fritiden. Foto: Johan Gadegaard
230 medarbejdere får nu enten frikort til fitness, svømmehal og motionshold eller penge for at gå en tur i skoven i deres arbejdstid. For i denne uge har en lokal fabrik rullet endnu et tiltag ud, der skal gøre medarbejdere mere glade og sunde.

TARM: - Hvis de kommer derovre fra, er det kollegaer.

Det er kun en måned, siden Mike de Vries vendte tilbage til VM Tarm, hvor han tidligere har arbejdet. Men uanset om han tidligere har arbejdet sammen med de folk, der nu trasker afsted på afstand, eller han ikke har arbejdet sammen med dem for år tilbage, har han nemt ved at regne ud, at det er folk, han arbejder sammen med nu.

For når folk krydser over Vejlevej lige uden for fabrikken, må det være kollegaer, der ligesom han har benyttet sig af muligheden for en tur i det grønne. VM Tarm har fra denne uge indført, at de 40 medarbejdere på kontoret kan snuppe en rask travetur i naboplantagen, og det har Mike de Vries benyttet sig af fra mandag til torsdag. Og det er han ikke ene om. Mandag til torsdag opfordrer fabrikken nemlig til, at de kontoransatte tager sig et afbræk på 20 minutter om eftermiddagen, at de lægger telefonen og går en tur i skoven. Medarbejderne får løn, mens de tømmer hovedet.

Annonce

- Det er et ekstraordinært tiltag fra VM Tarm, og det er også et helt klart signal om, at man mener det alvorligt. Det må faktisk også gerne koste noget at investere lidt i medarbejderne, og så tror jeg også, det kommer tilbage igen. Jeg er tydeligt mere frisk, når jeg kommer tilbage fra gåturen, siger Mike de Vries.

Hjælper med lidt luft

Han bor i Esbjerg, møder klokken 7 om morgenen og arbejder som produktionsteknolog og konstruktør. Det er ham, der laver beregninger og tegner de tankbiler, der kører med sprængstof eller olie. Andre gange skal han oversætte tilbudsmateriale fra dansk til tysk. Det er omskifteligt arbejde bag en skærm, så om eftermiddagen kan han godt mærke, at det kan være nødvendigt med et afbræk. Her hjælper den arbejdsgiverbetalte skovtur.

- Det har overrasket mig, hvor meget jeg lige har brug for lidt luft, og så er jeg klar til de sidste timer igen, siger han.

Mike de Vries var ikke den eneste fra VM Tarm, som tog sig en travetur i plantagen torsdag. Her ses en kollega på tur. Foto: Johan Gadegaard

Mike de Vries glæder sig også over spadsereturen. Den er en god mulighed for at snakke lidt med nye og gamle kollegaer om alt det, der ikke har med arbejde at gøre. Det ville man normalt sludre om i kantinen, men i corona-tiden har det ikke været muligt. Samtidig giver skovturen motion. Mike de Vries kan se, at selv de kollegaer, der normalt ikke lige motionerer, også gerne sætter det ene ben foran det andet for at komme med i plantagen ved Tarms fugle-kvarter.

Annonce

Sunde medarbejdere er målet

Tanken bag at give de funktionæransatte kontormedarbejdere et betalt afbræk er da også at få gladere og sundere medarbejdere. Det fortæller virksomhedens administrerende direktør og hovedejer, Holger Ross Lauritsen.

For de omtrent 40 kontoransatte har det vigtigste været, at de kunne få et afbræk og kunne slappe lidt mere af ved at gå i naturen. For de omkring 190 timelønnede i fabrikshallerne er det vigtige omvendt, at de får brugt kroppen på en måde, så pulsen kommer op, og konditionen bliver bedre, for de går nok til hverdag i løbet af arbejdsdagen.


Jeg er tydeligt mere frisk, når jeg kommer tilbage fra gåturen.

Mike de Vries, konstruktør, VM Tarm


Derfor får fabriksarbejderne ikke arbejdsgiverbetalt skovtur, men arbejdspladsen betaler i stedet for, at medarbejderne uden for arbejdstid kan gå i fitness, kan bruge svømmehallen og tilmelde sig motionsholdene i Tarm Idrætscenter. Det er også blevet indført fra denne uge.

- Vi har længe haft den ambition, at vi gerne vil støtte op om medarbejdernes sundhed. Det er et fedt mål at have, fordi det er godt for medarbejderne og virksomheden, fordi sunde medarbejdere er også mere produktive, siger Holger Ross Lauritsen.

VM Tarm og direktør Holger Ross Lauritsen opfordrer kontormedarbejderne til at være helt offline, når de går i skoven, så man kan lægge telefonen fra sig på kontoret imens. Foto: Johan Gadegaard

De nye tiltag med skovtur og fitness er blot to i rækken af flere, som VM Tarm over de seneste år har sat i gang for at højne sundheden. Hver eftermiddag er der gratis frugt ad libitum. Man har blandt andet også et cykelhold og en vandregruppe, og medarbejderne kan få 2000 kroner i bonus, hvis de på et år cykler til og fra arbejde 100 gange eller på et år runder 300 kilometer på jernhest til og fra arbejde.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce