Annonce
Esbjerg

Mikkel er på rette kurs og mødte sit idol

Mikkel, der bor på Forsorgshjemmet, var med til nytårskur for første gang. Foto: André Thorup
26-årig esbjergenser er ude af kriminalitet og bor på Forsorgshjemmet, indtil den rigtige lejlighed dukker op

Esbjerg: - Det er optur at møde Jacob Haugaard, fortalte 26-årige Mikkel, der var med til nytårskuren for første gang. Han bor på Forsorgshjemmet, fordi han ingen lejlighed har.

- Jeg er lige kommet ud efter halvandet års fængsel for bedrageri, vold og villa-knæk, fortsatte han.

Han er sammen med nogle af kammeraterne fra Forsorgshjemmet, hvor han har boet i et halvt års tid. Han er glad for at være der, som har været med til at få ham ud af kriminalitet. De spiller med i Udsatteligaen, hvor de har fået lov at have deres klubnavn "De få rå" på spilletrøjerne.

-Vi har vundet to kampe i Udsatteligaen, så det er jo positivt.

Annonce

Så ender det galt

Han har det rigtig fint på Forsorgshjemmet, men ser frem til at få sin egen lejlighed. Han har sagt nej til lejligheder i Kvaglund og Stengårdsvej.

- Kommer jeg derud igen, så ender det galt, siger han, som forklaring på, at han har sagt nej til lejligheder derude.

Han omgås ikke længere med folk i kriminalitet eller stofmisbrug i Esbjerg.

- Jeg snakker kun med fem-seks personer, der ikke laver noget ulovligt, så jeg har det godt med mig selv i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Team Esbjerg

På toppen af karrieren - Team Esbjergs Estavana Polman scorer fornem pris

Annonce