Annonce
Esbjerg

Mikkel fra Ribe skal foreviges på frimærker: - Havde aldrig troet sådan noget ville ske for mig

Mikkel Madsen (t.h.) bliver én af fem danskere, der til efteråret portrætteres på danske frimærker. Han blev nomineret til det, efter han blandt andet fik samlet mere end 128.000 kroner ved den seneste Danmarksindsamling. Privatfoto
10-årige Mikkel Madsen vandt PostNords konkurrence om at finde en hverdagshelt i Region Syddanmark. Derfor kommer han nu på mange hundrede tusinde frimærker.

Ribe: Det er normalt kun de kongelige eller udvalgte personer i kultur- og forskerverdenen, der får deres portræt på et dansk frimærke. Men til efteråret bliver 10-årige Mikkel Madsen sammen med fire andre helt almindelige danskere en del af det eksklusive selskab.

Mikkel Madsen vandt nemlig afstemningen i Region Syddanmark om, hvem der skulle være PostNords hverdagshelt.

- Det er nogen, der har gjort en forskel for os andre, som er blevet valgt. Som enten har været vedholdende og har gjort en løbende indsats for at forbedre tilværelsen for deres medmennesker, eller som har reddet nogen i nød, siger Martin Pingel, designchef hos PostNord.

Annonce

Mikkel Madsen fik nyheden at vide fredag i sidste uge, og ind til onsdag skulle han gå med den hemmelighed. Han fik tårer i øjnene og blev mundlam, men da nyheden endelig blev offentlig, ville Mikkel have skjorte på i skole, han havde boller og smør med til klassekammeraterne og så fik han hejst flaget i familiens have.

- Det er fuldstændig vildt. Jeg havde ikke troet, at sådan noget skulle ske for mig i mit korte liv. Tænk, hvis jeg ikke havde fået lov til at samle på flasker sidste år, siger han med henvisning til, at det er indsatsen ved de seneste to års Danmarksindsamling, der fik ham nomineret til hæderen.

En stor anerkendelse

Mikkels mor, Maja Madsen, tror sammen med Mikkel, at det skyldes hans alder og indsats, at andre har stemt på ham som Hverdagens Helt.

- Der er jo mange, der gør en kæmpe forskel for andre, men mange har måske tænkt, at det var imponerende, at Mikkel tænker på andre i den alder. Det er helt klart en anerkendelse af Mikkels indsats, og det er særligt at komme på et frimærke, for det er der jo kun meget få andre mennesker, får lov til, siger Maja Madsen, der kan se, at sønnen vokser og får mere selvtillid, hver gang han kommer i medierne grundet hans indsats.

En jury bestående af blandt andre fodboldspiller Nadia Nadim og tidligere radiovært Mads Steffensen skulle vælge blandt de to med flest stemmer, hvem der skulle have frimærkeæren.

Fire millioner

De fem udvalgte hverdagshelte bliver billedliggjort af Politikens tegner Thomas Thorhauge, og frimærkerne bliver udgivet i et oplag på fire millioner den 16. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce