Annonce
Sport

Mikkel Hansen efter sejr: Den start går ikke mod Norge

Mikkel Hansen scorede fire gange i Danmarks sejr over Østrig.

Mikkel Hansen var utilfreds med starten mod Østrig, men roste forsvaret og evnen til at arbejde sig tilbage.

Det blev en lidt underlig kamp, da Danmarks håndboldlandshold tirsdag slog Østrig med 28-17 ved VM.

For danskerne fik en elendig start på kampen og scorede helt uhørt blot to gange i de første 16 minutter og kom bagud 2-5 og kort efter 3-7.

Det skal der laves om på, når Danmark torsdag møder Norge i en direkte gruppefinale, understreger Mikkel Hansen.

- De første 20 minutter spillede vi for langsomt og vandt ikke nok dueller, og så brændte vi ekstremt meget. Men defensivt stod vi ok. Det gode var, at vi ikke gik i panik og stille arbejdede os ind i kampen.

- Men starter vi sådan i de første 15 minutter på torsdag, så er der godt nok langt hjem mod et hold som Norge, der har spillet god kontrahåndbold.

- Det skal blive væsentligt bedre, men det bliver det også, forsikrer Mikkel Hansen.

Danmark kom første gang foran ved stillingen 9-8 og kunne gå til pausen med en føring på 11-8. Efter pausen voksede føringen blot.

Det var ikke mindst forsvarets og målmand Niklas Landins fortjeneste.

- Vi gik over til at spille syv mod seks nogle gange og brød deres rytme. Det gav nogle nemme mål, og Niklas havde nogle gode redninger.

- Forsvaret så fornuftigt ud, men det er også nemmere med en målmand som Niklas. Det er selvfølgelig en kombination, lyder det fra Paris Saint-Germain-stjernen.

Danmark har maksimumpoint for fire kampe, men det var også forventeligt med modstanderne Chile, Tunesien, Saudi-Arabien og Østrig.

Alle er slået komfortabelt, og undervejs har landstræner Nikolaj Jacobsen givet hvil til de største profiler og har brugt truppens bredde.

Det er et godt scenarie forud for sværere opgaver, mener Mikkel Hansen.

- Vi er kommet fint igennem. Alle har spillet og leveret på et nogenlunde niveau og har fået selvtillid, og selvtillid er nødvendig for at slå Norge, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce