Annonce
Sport

Mikkel Hansen hanker op i holdkammerater: Alle må se indad

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Niveauet skal løftes markant på det danske hold, for ellers er det slut efter næste kamp, siger Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen er frustreret over situationen ved EM, hvor Danmark efter blot et point i to kampe har smidt sin skæbne over i hænderne på andre resultater.

Danmark er presset til at vinde den sidste kamp i gruppespillet mod Rusland, mens Island forinden skal vinde over Ungarn. Sker de to ting ikke, er Danmark ude.

Tilmed skal Danmark vinde med mindst to mål, hvis Island kun vinder med et.

- Det er selvfølgelig ikke en situation, som nogle af os kan lide at være i. Men det kan vi ikke gøre så meget ved nu. Vi må vente at se, hvad der sker onsdag. Og så må vi gøre vores eget arbejde.

- Det handler om at forberede os på at vinde kampen med to mål eller mere over Rusland. Er det nok, så skal vi være glade for, at vi er videre, og så må vi køre på.

- Er det ikke nok, må vi se os selv i spejlet og sige et stort tak til os selv for, at vi ikke har leveret på et højere niveau. For det har godt nok ikke været særligt godt, erkender Mikkel Hansen.

Han er frustreret over, at det danske spil halter og har en opfordring til alle på holdet.

- Jeg er med på, at vi har spillet to dårlige kampe. Men jeg tror også, at vi alle sammen har fundet ud af alvoren i situationen i øjeblikket. Forhåbentlig kan vi løfte vores niveau markant.

- Det sker ikke af sig selv, så det handler om, at alle får set indad og fokuserer på at feje for egen dør, inden man kigger på alle andre, pointerer han.

Fejlafleveringer, tekniske fejl og brændte chancer har fyldt en del i de to første danske kampe mod Island og Ungarn.

- Der har været for mange fejl fra os alle sammen. Hvis vi i omklædningsrummet efter en kamp alle sammen sidder med et par personlige fejl, så bliver man bare straffet på det her niveau.

- Sådan har det været indtil videre. Det har ikke været godt nok. Det, tror jeg, er vi alle sammen klar over. Det håber vi på at ændre mod Rusland, siger Mikkel Hansen.

Han ærgrer sig over nogle dommerkendelser, der efter hans mening var forkerte og gik imod Danmark i de to første kampe, men han vil ikke lade det være en undskyldning.

- Det ændrer ikke på, at det er os selv, der har smidt det hele væk og ikke har spillet godt nok, siger Mikkel Hansen.

Strukturen ved det igangværende EM har gjort, at der ikke er plads til mange svipsere. Så er man ude, da kun to af fire hold fra gruppen går videre. Det mærkede Frankrig, der var ude efter to kampe. Og nu kan Danmark ryge ud efter tre.

Alligevel ønsker Mikkel Hansen ikke et anderledes turneringsformat.

- Det er jo også det sjove ved de her slutrunder. Hvis man ikke rammer den et vist sted, så er der ikke langt til, at man ryger ud, siger Mikkel Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce