Annonce
Navne

Mikkel Hansen har det ikke fra fremmede

Flemming Hansen er far til håndboldlandsholdets nuværende stjernespiller Mikkel Hansen. Men Flemming Hansen er også selv tidligere landsholdsspiller og en af datidens profiler. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Som søn af den tidligere landsholdsspiller Flemming Hansen blev Mikkel Hansen nærmest født ind i håndboldsporten. Flemming Hansen bliver 60 år på torsdag.

Da Mikkel Hansen var en lille knægt, havde han sin far, Flemming Hansen, som idol.

Flemming Hansen, som torsdag 22. april fylder 60 år, var selv mangeårig landsholdsspiller, og han var med til at præge sporten i både 1970'erne, 1980'erne og starten af 1990'erne.

Fra sin debut i juni 1984 og frem til marts 1992 spillede Flemming Hansen 120 A-landskampe for Danmark. Det blev også til 240 mål på landsholdet.

Annonce

I 1984 var Flemming Hansen med Danmark til de olympiske sommerlege i Los Angeles uden dog at få en rolle på holdet.

Det fik han siden, dengang herrelandsholdet spillede i bolsjestribede Hummel-dragter, hvilket gav dem tilnavnet "bolsjedrengene".

Som søn af den tidligere håndboldspiller var det ikke tilfældigt, at Mikkel Hansen begyndte at spille håndbold efter mange ture med faren i Helsingør-hallen.

Hele familien holdt meget af sporten.

- Da jeg var yngre, havde jeg min far som idol. Han var en stærk spiller - en meget, meget stærk mand med et kanon godt løbeskud, sagde Mikkel Hansen til Fyens Stiftstidende i 2006 som 19-årig GOG-spiller.

Mikkel Hansen var allerede godt på vej til at gå i sin fars fodspor på landsholdet, og de spillede sågar samme position - som venstre back.

Flemming Hansen kunne siden med stolthed se sin søn få en endnu større karriere end ham selv.

Som helt ung begyndte Flemming Hansen sin håndboldkarriere i den lille klub Hammelev IF. Siden skiftede han til Grenaa IF, inden han blev en af de bærende kræfter på mesterholdet Helsingør i landets bedste række.

Det var derfra, at han opnåede sit gennembrud på landsholdet.

En karriere som håndboldspiller dengang og nu var dog markant anderledes, har han tidligere forklaret.

- Forskellen er, at sporten jo er blevet et erhverv for håndboldspillerne, hvor det i min tid var noget, man lavede samtidig med, at man skulle passe et job 40 timer om ugen, sagde Flemming Hansen til Fyens Stiftstidende i 2006.

Flemming Hansen, der i dag arbejder hos Nordsjællands Politi, har sammen med konen Helle ud over Mikkel Hansen også døtrene Mie og Mette.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce