Annonce
Erhverv

Mikrobryggeri fra Kolding laver stor festival i hovedstaden: Vil samle 15.000 gæster over tre dage

Bryggeriet Åben vil i 2022 skabe festivalen O midt i København med plads til 15.000 gæster over tre dage. - Det magiske opstår ofte i det uforudsigelige og det uventede, og det er den følelse, vi gerne vil give gæster, der oplever O, fortæller Philip Hulgaard, der er grundlægger af Åben. Arkivfoto: Søren Gylling
Bryggeriet Åben vil skabe festival i hjertet af København næste sommer, hvor man over tre dage vil invitere 5000 gæster til fest, hvor fokus er på fællesskaber. Ambitionen er, at spotlightet rykker fra artisten hen på gæsten.

Kolding: Bryggeriet Åben er ikke bange for at tænke stort, og nu har bryggeriet lanceret en festival i København, hvor man over tre dage vil skabe et samlingspunkt for 15.000 mennesker med scener, gastronomi, installationer og events.

Det er fire år siden, at bryggeriet blev etableret i Kolding, og siden har der været fart på. Man har åbnet barer i Roskilde, Aarhus og København. I 2019 blev Åben kåret som årets bryggeri, og man vil etablere et nyt bryggeri i Kødbyen i København, hvor øllet kommer direkte fra tankene.

Nyeste skud på stammen bliver festivalen O. Som på en traditionel festival vil der også være musik på festivalen, men fokus er rettet mod oplevelser og at bringe gæsten ind i nye universer. Navnet O skal signalere sammenhold og fællesskab.

Annonce

- Visionen med bryggeriet har været at bringe folk sammen. Der er ikke noget, der bringer folk sammen som en øl. Samtidig er der ikke noget, der handler så meget om fællesskab som festival. Det er det rum, hvor du glemmer tid og sted og får oplevelser sammen. Det er de ting, vi bringer sammen i det her koncept, siger stifter og direktør i Åben, Philip Hulgaard.

Spotlight på gæsten

Helt grundlæggende skiller O sig ud fra de eksisterende festivaler ved ikke at have musikken i centrum. På O bliver musikken ét enkelt element i den større oplevelse, hvor der primært vil være DJ’s og elektroniske og moderne toner.


O handler ikke kun om musik eller øl, men er en helhedsoplevelse skabt i fællesskab med alle, som er en del af O

Philip Hulgaard, stifter af bryggeriet Åben


- Når du tog på festival fra starten af tresserne, så var det også en måde, hvor du kunne se dine idoler. Der var ikke Spotify og YouTube, hvor du kunne se musikerne hele tiden. Men i dag er det jo ikke specielt at tage til koncert, men det, som fylder, er fællesskabet, når du tager afsted. I dag er det ikke kun scenerne, der trækker folk på festivalen, siger, Philip Hulgaard.

Udover musikken skal der være en række events og happenings - både planlagte og spontane, der har til formål at styrke fællesskabet og engagere gæsten på en ny måde.

- O handler ikke kun om musik eller øl, men er en helhedsoplevelse skabt i fællesskab med alle, som er en del af O. På O er spotlightet rykket fra artisten hen på gæsten og de intime oplevelser. Det er følelsen af den gode fest og at være til stede i nuet fra solen står op til den går ned, fortæller Philip Hulgaard.

Annonce

Lyst til noget nyt

Festivalen skal stables på benene i samarbejde med en række partnere, det gælder små restauranter og cafeer, men også kunstnere og institutioner.

- Det ligger i vores navn, at vi er meget åbne, og vi er meget modtagelige for gode ideer, siger Philip Hulgaard, der ret sikker på, at der er et publikum til den nye festival.

- Mange festivaler er aflyst i år, og billetterne er flyttet til næste år, så det vil være svært at få billetter næste år. Samtidig tror jeg, at folk har lyst til at prøve noget nyt, siger Philip Hulgaard.

O kan opleves for første gang 12. - 14. august 2022 ved Sønder Hoved. der er en plads på 15.000 kvadratmeter på Refshaleøen. Billetsalget skydes i gang sidst på sommeren i år.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Høsten er landmændenes eksamen: Det tegner til en middelpræstation til god pris

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce