Annonce
Indland

Mild og dryppende weekend forude

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der bliver bedre chancer for at finde små regndryp end solskin i weekenden, selv om begge dele bliver sjældne.

Der er udsigt til en mild weekend - årstiden taget i betragtning - med temperaturer nord for frysepunktet og få, sporadiske dryp fra oven i nogen dele af landet.

Det fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Erik Hansen.

De personer, der har planer om at jage et solstrejf eller to, får de bedste chancer lørdag, fortæller han.

- Vi har en weekend, hvor det starter ganske pænt med lidt eller nogen sol i den nordøstlige del af landet om lørdagen, siger Erik Hansen.

- Ellers lidt flere skyer mod sydvest. Det kan dryppe lidt, men det er i småtingsafdelingen.

- Temperaturerne bliver på fem til otte grader med en let til frisk vind fra sydvest og vest.

Søndag bliver der mindre sol, men temperaturen holder sig over frysepunktet.

- Søndag bliver det mere skyet, og det kan også dryppe lidt rundt omkring. Nok mest i den vestlige del af landet og nok ikke i store mængder, siger Erik Hansen.

- Temperaturerne bliver mellem tre og syv grader og let til frisk vind fra sydvest og syd. Lidt mere blæsende på vestkysten.

Op ad aftenen søndag rykker en koldfront - der ifølge Erik Hansen ikke kommer til at ændre temperaturen særligt meget - tættere mod Danmark. Fronten gør sin entre natten til mandag.

Men fordi vinden er fra syd og sydvest, vil den fortsat være mild nok til at holde temperaturen lige over frysepunktet, forklarer Erik Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce