x
Annonce
Aabenraa

Mild vinter giver penge til busser

Stigende brændstofpriser betyder, at kommunerne må betale ekstra til Sydtrafik. Arkivfoto.
På grund af højere brændstofpriser må Aabenraa Kommune af med ekstra penge til Sydtrafik. De hentes på kontoen for vintervedligeholdelse, hvor der ikke er brugt særlig meget i år.

AABENRAA: Priserne på brændstof til busserne har været stigende i 2018, og det betyder, at Sydtrafik nu sender en ekstra regning ud til kommunerne.

For Aabenraa Kommunes vedkommende betyder det en udgift på 1,2 millioner kroner.

På det seneste møde i teknisk udvalg besluttede politikerne, hvor de penge skal hentes. Et flertal vil flytte 1,2 millioner kroner fra kontoen for vintertjeneste til kontoen for kollektiv trafik. Den milde vinter betyder nemlig, at der ikke er brugt særlig mange penge på snerydning og vejsalt.

I udvalget stemte Kurt Andresen (SP), Thomas Juhl (V), Egon Madsen (S) og Arne Leyh Petersen (DF) for flytningen af pengene, mens Ejvind Underbjerg Hansen (V) undlod at stemme.

Socialdemokraten Christian Panbo stemte imod med den begrundelse, at Sydtrafik bør finde pengene ved at lægge sig sammen med Fynbus og derved opnå en besparelse.

Jan Riber Jakobsen (K), der også er medlem af teknisk udvalg, havde meldt afbud til mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce