Annonce
Aabenraa

Mild vinter giver penge til busser

Stigende brændstofpriser betyder, at kommunerne må betale ekstra til Sydtrafik. Arkivfoto.
På grund af højere brændstofpriser må Aabenraa Kommune af med ekstra penge til Sydtrafik. De hentes på kontoen for vintervedligeholdelse, hvor der ikke er brugt særlig meget i år.

AABENRAA: Priserne på brændstof til busserne har været stigende i 2018, og det betyder, at Sydtrafik nu sender en ekstra regning ud til kommunerne.

For Aabenraa Kommunes vedkommende betyder det en udgift på 1,2 millioner kroner.

På det seneste møde i teknisk udvalg besluttede politikerne, hvor de penge skal hentes. Et flertal vil flytte 1,2 millioner kroner fra kontoen for vintertjeneste til kontoen for kollektiv trafik. Den milde vinter betyder nemlig, at der ikke er brugt særlig mange penge på snerydning og vejsalt.

I udvalget stemte Kurt Andresen (SP), Thomas Juhl (V), Egon Madsen (S) og Arne Leyh Petersen (DF) for flytningen af pengene, mens Ejvind Underbjerg Hansen (V) undlod at stemme.

Socialdemokraten Christian Panbo stemte imod med den begrundelse, at Sydtrafik bør finde pengene ved at lægge sig sammen med Fynbus og derved opnå en besparelse.

Jan Riber Jakobsen (K), der også er medlem af teknisk udvalg, havde meldt afbud til mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce