Annonce
Indland

Mildt januarvejr med lidt byger og sol fortsætter

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Søndag byder på mest sol, mens byger og skyer sætter sit præg på fredagens og lørdagens vejr, oplyser DMI.

Mens regn og skyer indleder weekenden, kan hele landet se frem til en solrig søndag.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg.

- Sidst fredag eftermiddag kommer der regn ind over Jylland, og hele landet får skyer og regn natten til lørdag.

- Lørdag bliver vejret ikke så godt. Der kommer en del byger, især i Jylland, og i løbet af dagen spreder bygerne sig til den østlige del, siger han.

Temperaturerne har den seneste tid været milde for januar, og det vil ifølge meteorologen fortsætte.

Fredag og lørdag ligger temperaturen mellem fem og otte grader, mens nattemperaturen vil ligge på mellem tre og seks grader.

- Selv om det bliver lidt køligere lørdag, bliver det ikke koldt, siger den vagthavende meteorolog.

Trods byger lørdag kan solen ifølge Martin Lindberg også dukke op flere steder i nedbørsophøret.

Natten til søndag klarer det op.

- Søndag har vi en kølig, tør luft. Det giver gode chancer for sol. Jeg regner med nogen eller en del sol, siger Martin Lindberg og tilføjer:

- Så weekendvejret bliver blandet, men især søndag bliver vejret fint.

Natten mellem søndag og mandag tager temperaturen et yderligere dyk.

- Vi kommer ikke under frysepunktet i løbet af dagen, men natten til mandag er der risiko for nattefrost, siger Martin Lindberg.

Januar har indtil videre været varm for årstiden. Gennemsnitstemperaturen for januar ligger på to til tre graders varme.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce