Annonce
Haderslev

Militær og kommune samarbejder om at støtte veteraner

Jan Krongaard, Mogens Østergaard, Preben Gerhard og Søren Andersen deltog i underkriftsceremonien.
Veteranerne og deres pårørende kan vælge, hvor de vil gå hen og få hjælp.
Annonce

HADERSLEV: Veteranpolitikken i Haderslev Kommune har taget endnu et skridt. Mandag underskrev kommunen og repræsentanter fra forsvarets veterancenter en samarbejdsaftale.

Aftalen er mest en hensigtserklæring. Nu skal den udmøntes i mere specifikke aftaler.

– Vi er i processen med at lave det arbejdspapir, hvor vi konkretiserer de intentioner, der er skrevet under på i samarbejdsaftalen, sagde opsøgende rådgiver Preben Gerhard fra Veterancentret.

Det var lederen fra Veterancentrets afdeling på Ryes Kaserne i Fredericia og formanden for Haderslev Kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg, som skrev under på aftalen.

– Vi har aldrig været bange for at gå foran i Haderslev Kommune. Det handler om veteranerne og de pårørende, fastslog udvalgsformand Jan Krongaard (DF).

Herboende oberst Søren Andersen skrev under for forsvaret.

– Det er en rigtigt god dag. Det betyder rigtig meget for de veteraner, pårørende og børn, som har de svært. Haderslev er en stolt garnisonsby; der er rigtig mange veteraner i og omkring byen. Mange af vores veteraner her det rigtig godt med, at man kan finde et tilbud væk fra forsvaret, konstaterede han.

Lokalt har Veterancentret også lokaler på Haderslev Kaserne.

– Vi er er til stede et par gange om ugen, og når der bliver kaldt på os, forklarede Preben Gerhard.

Annonce

Mange veteraner

Som garnisonsby har Haderslev flere veteraner end andre kommuner af samme størrelse. Omkring 750 veteraner bor i kommunen, som siden 2017 har haft sin egen veterankoordinator; Mogens Østergaard. Og sidste år fik de et tilholdssted i Lavgade.

Veterancentret hører under Forsvarsministeriets Personalestyrelse og har 130 medarbejdere på landsplan. De 15 i Fredericia dækker hele Syd- og Sønderjylland. Det er blandt andet socialrådgivere, militærpsykologer, beskæftigelsesrådgivere og en fysioterapeut.

– Min opgave er at have fokus på de ”særligt udsatte”, dem som sidder der hjemme bag nedrullede gardiner, og ikke har overskud til at gøre brug af vores tilbud. Jeg skal skabe overblik og få kaldt på de mennesker, der kan hjælpe veteranerne med de udfordringer de har, uddybede Preben Gerhard.

Haderslev er den kommune i Syd- og Sønderjylland med flest registrerede veteraner: 747. Varde har næstflest med 733.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce