Annonce
Esbjerg

Militærbroer bliver liggende over Ribe Å

Der var stor lokal opmærksomhed, da Vejdirektoratet holdt Åben Byggeplads, så folk kunne se de to nye militærbroer over Ribe Å. De to broer kan tidligst fjernes i anden halvdel af år 2020. Arkivfoto: André Thorup
Det bliver tidligst i efteråret 2020, at Forsvarets to militærbroer over Ribe Å fjernes. Vejdirektoratet er i dialog med Ribe Sejlklub om broerne og om, hvordan man eventuelt kan hjælpe sejlerne med at fragte deres både fra Kammerslusen til Ribe.

Ribe: De to midlertidige militærbroer, der skal føre trafikken over Ribe Å under arbejdet med Ribes nye klapbro, bliver liggende, selv om arbejdet med broen foreløbig er udsat til at skulle stå færdig i 2023.

Broerne bliver i hvert fald som minimum liggende til andet halvår 2020, forklarer projektleder hos Vejdirektoratet, Mike Boesen.

Hos Vejdirektoratet har man igennem en længere periode været i dialog med Forsvaret og de ingeniørtropper fra Skive Kaserne, der har sat broerne op, og resultatet er, at man herfra ikke har problemer med, at de bliver liggende i Ribe, og at de ligger ligeså godt ved den nye vejdæmning ved Ribe som i kasernegården ved Skive Kaserne.

Mike Boesen er dog også klar over, at sejlere på Ribe Å har en udfordring med broen, men de må foreløbig væbne sig med tålmodighed, hvis de to militærbroer skal flyttes.

- Der er lavere frihøjde under militærbroerne end under den nuværende vejbro, og Vejdirektoratet er i dialog med Ribe Sejlklub om sagen. Sejlklubben så gerne militærbroerne trukket på land, men Forsvaret kan først gøre dette i andet halvår 2020, da de har planlagt deres tid til andre formål indtil da, siger Mike Boesen, der endnu ikke helt konkret kan fortælle om det præcise forløb, da der stadig er flere ubekendte.

Annonce

Ikke denne vinter

- Kommer der et hul i Forsvarets kalender, så kan de måske komme tidligere med en kran og fjerne broerne, men det kan også være, at de vælger at skille dem ad frem for at fjerne dem i et stykke. Jeg er godt klar over, at sejlklubben er trætte af, at de skal tage deres både op ved Kammerslusen i stedet for på Ribe-siden af vejbroen, som de plejer, og derfor er vi ved at undersøge, om vi kan hjælpe dem på en anden måde, eventuelt ved at hjælpe dem med fragten af bådene fra Kammerslusen til Ribe, siger Mike Boesen.

Hos Ribe Sejlklub bekræfter man dialogen med Vejdirektoratet, og selvom formand Bent Christensen ikke er ubetinget fan af den kommende klapbro, mener han Vejdirektoratet gør hvad de kan for at hjælpe sejlerfolket bedst muligt, omstændighederne taget i betragtning.

- Militærbroerne bliver ikke et problem denne vinter, fordi vi i forhold til den oprindelige tidsplan for projektet havde planlagt ud fra, at de var der. Udfordringen bliver først fra 2020. Der skal de gerne væk senest i efteråret, for når bådene skal gøres i stand, skal det helst ske i Ribe. Til den tid vil transport over land være eneste anden mulighed, hvis ikke man kan sejle til Ribe, og der ser vi da gerne, at man hjælper med transporten, siger Bent Christensen, der stadig er i løbende dialog med Vejdirektoratet, men stadig ikke ved, om broerne trækkes op på den nye vejdæmning ved Ribes Ringvej eller fragtes til Skive, indtil de skal i brug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce