Annonce
Trekantområdet

Miljøaktivister tager nye våben i brug mod kæmpebyggeri: Stævner kommune og klager til Planklagenævn

Formanden for Biobevar Arno Kristensen ( t.h.) har nu mere end 100 betalende medlemmer og den erfarne miljøadvokat  Louise Faber i ryggen i foreningens kamp for at få stoppet byggeriet på oliegrunden i Strib. Nu stævner Biobevar Middelfart Kommune for dårlig miljøscreening og klager til Planklagenævnet. Foto: Michael Svenningsen
Miljøorganisationen Biobevar har nu stævnet Middelfart Kommune og klaget til Planklagenævnet for manglende hensyntagen til planter og dyr på det tidligere olieberedskabslager i Strib.

Strib: Biobevar tager nu nye våben i brug i foreningens indædte kamp for at bremse opførelsen af cirka 130 boliger på det tidligere olieberedskabslager lidt uden for Strib.

Miljøaktivisterne har nu i samarbejde med miljøadvokaten Louise Faber, der var med til at stoppe et kæmpebyggeri på Amager Fælled denne sommer, både stævnet kommunen og klaget til Planklagenævnet for manglende hensyntagen til planter og dyreliv i det lokalplanarbejde, der er gået forud for Living Developments tilladelse til at bebygge området.

Biobevars formand Arno Kristiansen uddyber det seneste skridt i en pressemeddelelse:

Annonce

- Biobevar nåede onsdag eftermiddag op på over 100 betalende medlemmer og har nu tyngden til at kunne lægge sag an mod Middelfart Kommune for ikke at udarbejde en miljøvurdering af det planlagte boligbyggeri på oliegrunden lige udenfor Strib.

- Undervejs i processen har Biobevar, via tænketanken GeoHav, erfaret, at der lever stor vandsalamander på oliegrunden samt, at der er påbegyndt omfangsrigt gravearbejde ved en af tankene.

- Gravearbejdet kan vise sig problematisk, hvis jorden er forurenet. Biobevar ser sig således nødsaget til at trække i nødbremsen, da der tilsyneladende ikke bliver foretaget de nødvendige undersøgelser ej heller taget de nødvendige hensyn til områdets bestand af stor vandsalamander, der er totalt fredet.

Arno Kristiansen fortæller, at klagen til Planklagenævnet er sendt med fuld opbakning fra Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Middelfart.

Sjældent byggerier standses

Fyens Stiftstidende har spurgt den mangeårige professor i miljøret ved Københavns Universitet, Peter Pagh, om klagen og stævningen vil stoppe byggeriet her og nu.

Han vil ikke forholde sig til den konkrete sag men siger, at det generelt er uhyre sjældent, at klager til Planklagenævnet får opsættende virkning. Altså at Planklagenævnet forlanger den pågældende aktivitet stoppet nu og her, hvorefter nævnet behandler klagen.

Det arbejde tager ifølge Peter Pagh normalvis mellem et halvt og et helt år inden, der er faldet en afgørelse.

- Nogle gange går det hurtigt, andre gange tager det længere tid, og jeg kan selvfølgelig ikke sige noget om den konkrete sag, siger Peter Pagh.

Stævningen giver heller ikke meget håb for Biobevars krav om en øjeblikkelig standsning af byggeriet.

- Hvis ikke Plannævnet har givet klagen opsættende virkning, ser vi nærmest aldrig, at byretten gør det, når der kommer en stævning ind, siger Peter Pagh og understreger, at der selvfølgelig altid findes undtagelser.

Living Development starter i første omgang med at opføre de rækkehuse, som er en del af projektet på grunden. Illustration: Living Dveopment
Mere end 200 mennesker har skrevet under på, at de ikke ønsker højhuse i seks etager, som er en del af Living Developments projekt. Illustration: Living Development


Det nedlagte olielager i Strib har ligget øde hen, siden det blev taget ud af drift i 1999. Grunden er nu solgt til det odenseanske udviklingsfirma Living Development, der vil bygge cirka 130 boliger. Foto: Michael Svenningsen


Annonce
Kolding For abonnenter

Se listen: Sådan vil Kolding Kommune sikre byen mod store skader efter oversvømmelser og stormflod

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Haderslev

Højgårdsparken: 22 nye rækkehuse klar til indflytning 1. september

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Kolding

Kolding tjener penge på stofmisbrugere: De kommer fra andre kommuner for at få bugt med deres misbrug

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Kolding

Pierre udlejer seniorboliger hurtigere, end han kan nå at bygge dem

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Annonce