Annonce
Varde

Miljøeffekterne af kystbeskyttelse undersøges på den jyske vestkyst

Rambøll skal for staten for første gang se på, hvordan beskyttelsen af vestkysten påvirker miljøet. PR-foto: Kystdirektoratet

Varde: Hvordan påvirker kystbeskyttelse naturen og mennesker på Vestkysten?

Det er et af de spørgsmål, som Rambøll skal besvare efter at være blevet hyret af Kystdirektoratet til en omfattende miljøundersøgelse (også kaldet VVM).

For første gang skal der ses samlet på, hvordan forskellige former for kystbeskyttelse påvirker havmiljøet, kysterne og baglandet.

Projektet til godt 10 millioner kroner omfatter de dele af den jyske vestkyst, hvor staten har ansvaret for kystbeskyttelsen. Det er mindre områder omkring Skagen, Lønstrup by og Blåvand samt hele 112 km fra Lodbjerg til Nymindegab.

Staten og kommunerne bruger flere end 100 millioner kroner på at sandfodre om året. Fra 2020 vil der blive afsat næsten dobbelt så mange penge til beskyttelse af den jyske vestkyst som hidtil.

Det er tidligere vurderet, at bliver der ikke kystbeskyttet, kan det betyde, at op mod 10.000 sommerhuse og landejendomme til en værdi af 11 milliarder kroner kan skades.

Projektet til godt 10 millioner kroner omfatter de dele af den jyske vestkyst, hvor staten har ansvaret for kystbeskyttelsen. PR-foto: Kystdirektoratet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Ugen i billeder: Så du det?

Annonce