Annonce
Tønder

Milliardær-kvinde træder ind i østersfestivalens top

Yvonne Seier Christensen er nyt medlem af bestyrelsen bag Danmarks Østersfestival, hvor borgmester Henrik Frandsen (TL) er formand. Hun er engelsktalende, så hun ved om nogen, hvor svært det er overhovedet at udtale Rømø og Tønder, ja for den sags skyld ”østers” på dansk. Det gør hende dog ikke mindre entusiastisk omkring den sydjyske festival, og det er heller ikke hendes eneste projekt på dansk jord. Sidste år overtog og renoverede hun samen med sin mand caféen Dan Turèll i København. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Champagne-producent Yvonne Seier Christensen, der er gift med stifteren af Saxo Bank, ser store perspektiver i østersfestivalen på Rømø. Lyntest og coronapas-kontrol kan blive nye boder på festivalen.

RØMØ: Deltagere fra Tyskland og Italien har allerede meldt sig til. Franskmænd og belgiere ventes at gøre det inden længe.

Efter sidste års kedelige covid19-aflysning er arrangørerne bag Danmarks Østersfestival godt i gang med at forberede dette års festival, som gerne skulle fylde vandkanten med både gourmetkokke og madglade gæster fra ind- og udland. Og til at få det hele til at spille har bestyrelsen netop fået nye kræfter i skikkelse af champagne-producenten Yvonne Seier Christensen.

Hun bor på et slot i Schweiz sammen med sin mand, Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen, som i dag ejer en række Michelin-restauranter og en del af fodboldklubben FCK. De er milliardærer, og Yvonne Seier Christensen selv driver en fransk vingård, sidder i bestyrelsen for Bocuse d’Or, der afholder det officielle VM i kokkekunst, og producerer sin egen champagne under navnet Maison Les Cinq Filles, opkaldt efter parrets fem døtre.

Annonce

Bad selv om bestyrelsespost

Netop en helt særlig champagne skabt til at passe perfekt til vadehavsøsters havde hun i 2019 med på østersfestivalen, og igen i år bliver Yvonne Seier Christensens store champagnebar en hjørnesten i festlighederne. Samtidig har hun spurgt, om hun måtte blive en del af bestyrelsen. En forespørgsel, der glæder festivalens initiativtager og daglige leder, Povl Lønberg, meget:

- Det er et enormt scoop for østersfestivalen, at et internationalt navn som Yvonne Seier Christensen kommer med ved roret. Jeg havde ikke engang spurgt hende. Hun kom selv og sagde ”I want to be closer” (Jeg vil gerne være tættere på, red.). Yvonne er meget, meget optaget af det, vi har gang i på Rømø og i Tønder, og med hende i bestyrelsen kan vi cementere ønsket om at være en international festival, populær hos kokke, pressefolk og gastronomiske entusiaster i udlandet, for det er hun om nogen eksponent for, siger Povl Lønberg.


Det er et enormt scoop for østersfestivalen, at et internationalt navn som Yvonne Seier Christensen kommer med ved roret.

Povl Lønberg


Selv siger Yvonne Seier Christensen til JydskeVestkysten, at hun håber på at kunne bringe sin erfaring og knowhow samt sine forbindelser, idéer og ressourcer ind i festivalen:

- Østersfestivalen er unik på grund af det fantastiske koncept med at promovere østers, og dens placering fremviser landdistrikterne på flotteste vis. I tider som disse skal vi alle vove os ud lokalt og besøge flere steder i og omkring Danmark. Festivalen understøtter, at vi kommer ud i de smukke hjørner af landet, at vi trækker high-end-gastronomien – som jeg jo kender lidt til – til Danmark, og at vi får skabt gode og sjove aktiviteter for familier i denne helt fantastiske beliggenhed, siger Yvonne Seier Christensen.

Annonce

Lyntest og mere plads

Om Danmarks Østersfestival overhovedet får lov at løbe af stablen som planlagt fra 8. til 11. oktober i år vides endnu ikke med sikkerhed. Men bagmændene krydser fingre og tæer, og står klar med en lang række covid-19-sikkerhedsforanstaltninger som lyntestcenter, ekstra kvadratmeter, tidsbestilling og mulig adgangskontrol med forevisning af coronapas.

- Vi håber selvfølgelig, at vaccinerne har gjort situationen langt bedre til efteråret, så vi kan holde en østersfestival som den i 2019. Men samtidig vil vi på ingen måde gå på kompromis med sikkerheden, og er klar til at gøre alt, hvad der skal til. Hvis vi er underlagt et forsamlingsforbud til den tid, må vi lukke folk ind i grupper. Så bliver det ligesom i svømmehallen: ”Alle dem med røde gummibånd, de skal op nu”. Vi skal i hvert fald nok få det løst på en god måde, siger Povl Lønberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce