Annonce
Esbjerg

Millionærdemokrati i Esbjerg?

Broforbindelsen Landgangen mellem byen og Dokhavnen gav forhåbninger blandt nogle om, at der i fremtiden vil komme byggeri af boliger ved Dokhavnen. Foto Bjarne Andersen


Annonce

LÆSERBREV: For øjeblikket diskuteres heftigt her i Esbjerg om højhuse i den indre by og boliger på havnen. Men hvem bestemmer: Alle os borgere eller kun millionærerne.

I kronikken 16. juni i JydskeVestkysten skriver koncerndirektør Johnny Nim om byplanlægningen i Torvegade og Borgergade: ”Samtidigt hersker der ingen tvivl om, at en helhedsplan med eventuelle begrænsninger og klausuler på eksisterende ejendomme i kvarteret vil udløse store erstatningskrav fra lodsejernes side”.

Vil det sige, at hvis resultatet af en borgerhøring om højhuset Torvegade 6 bliver, at højhuset ikke skal bygges, så kommer koncerndirektøren med et stort erstatningskrav? Hvad er der lovet ham allerede, og af hvem siden han kan bede om kompensation?

Ligeledes med udviklingen i Borgergade, hvor der endog ikke er udarbejdet og langt mindre besluttet en endelig lokalplan. Her har samme direktør købt et hus for næsen af kommunen. Skal han så også kompenseres her, såfremt hans planer ikke imødekommes i en demokratisk proces?

Og hvad med byggeriet af boliger på havnen, hvor en stor investor efter JydskeVestkystens oplysninger helt usædvanligt i sin lejekontrakt med havnen fik slettet en passus om, at der ikke måtte bygges boliger?

Hvem stod bag den tilladelse? Gælder den stadig? Hvad vil det koste, såfremt den skal ophæves? Hvem skal i givet fald betale?

Har vi borgerdemokrati eller millionærdemokrati i Esbjerg?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce