Annonce
Kolding

Millionbesparelser betyder dårligere service i jobcentret - der igen rammes af fyringer

Besparelser inden for beskæftigelsesområdet betyder, at der er lagt op til jobcentret lukker sin filialer i Skovparken og Munkebo. - Det er en af konsekvenserne. Vi kan ikke holde dem kørende med de midler, vi har til rådighed. Det har vi ikke penge til, siger Poul Erik Jensen (S), der først vil sætte tal på, hvor mange der skal fyres inden for beskæftigelsesområdet til efter udvalgsmødet på torsdag. Arkivfoto: Chresten Bergh
Hjælpen til borgere, der har brug for en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet, bliver skåret med cirka 13 millioner kroner som en del af budgetforliget. Nedskæringen betyder, at jobcentret igen bliver ramt af fyringer.

Kolding: Tredje gang inden for godt et år drosler Kolding Kommune ned for indsatsen for borgere, der står uden for arbejdsmarkedet. Nedskæringerne rammer blandt andet syge og ledige, der har brug for støtte til at få foden inden for på arbejdsmarkedet.

- Vi står med et jobcenter, der kan fungere. Vi har ligget lidt over landsgennemsnittet i forhold til andre kommuner i forhold til udgifter på det her område. Nu kommer vi til at ligge under landsgennemsnittet. Men vi har et jobcenter, der fungerer. Ingen bliver ladt i stikken, men servicen bliver dårligere, siger Poul Erik Jensen (S), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget.

I november 2018 sagde jobcentret farvel til samlet knap 38 medarbejdere i forbindelse med, at man skar i de kommunale værksteder, da der kom nye regler omkring refusion fra staten. I august besluttede arbejdsmarkedsudvalget at nedlægge 23 stillinger, efter et eksternt bureau havde set på arbejdsgangen i jobcentret - og nu skal der spares cirka 13 millioner kroner som følge af budgetforliget.

Derudover lægger man op til at skære med yderligere seks millioner, hvor godt halvdelen skal bruges som en slags buffer.

Annonce

- Nu kommer vi til at ligge under landsgennemsnittet. Men vi har et jobcenter, der fungerer. Ingen bliver ladt i stikken, men servicen bliver dårligere.

Poul Erik Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget

Hårde tider

Nedskæringerne betyder, at der igen skal fyres inden for beskæftigelsesområdet, hvor der for et år siden var cirka 420 ansatte i Kolding Kommune. Fra 2020 er tallet faldet til cirka 350.

- Det er mange penge, vi skal spare nu, og vi har været gennem flere sparerunder. Dels i slutningen af 2018 og så efter Implement-analysen. Og nu har vi budgettet, hvor vi skal rette ind. Det er hårde tider, siger Poul Erik Jensen (S).

Torsdag skal politikere i arbejdsmarkedsudvalget tage stilling de konkrete forslag, hvor man blandt andet lægger op til, at flere stillinger i jobcentret nedlægges, jobcentrets filialer i Skovparken og Munkebo lukkes ned og forløb, der er målrettet borgere, der er langt fra arbejdsmarkedet, bliver beskåret.

Dårligere service

Formanden vil ikke gå ind i de enkelte punkter, inden forslagene har været behandlet i udvalget, men han siger samtidig, at man ikke kommer igennem sparerunden uden fyringer, og så er han sikker på, at man lukker jobcentrets filialer i Skovparken og Munkebo.

- Vi har fundet de 12-13 millioner kroner. Det skulle vi. Og så har vi fundet besparelser på yderligere cirka 6 millioner kroner. Halvdelen af de penge skal bruges inden for dagpengeområdet, så vi kan få folk, der er på dagpenge, endnu hurtigere i arbejde. Folk, der er på dagpenge, er jobparate, og dem skal vi have hurtigt ud. Endelig så sætter vi tre millioner kroner af til en buffer, hvis budgetterne ikke hænger sammen, siger Poul Erik Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce