Annonce
Esbjerg

Millionbet truer Musikhuset med Mamma Mia

Annette Heick og Mathilde Zeuner Nielsen skal spille de to store kvindelige hovedroller - som Agnetha og Frida - i Abba-musicalen, Mamma Mia, som nu hænger i en tynd tråd i forhold til de seks forestillinger, som skal opføres i Musikhuset Esbjerg fra den 29. april til den 3. maj. PR-foto.
Musikhuset Esbjerg har solgt over 6000 billetter til seks opførelser af Abba-musicalen Mamma Mia!. Lige nu tyder rigtig meget dog på, at de seks forestillinger fra den 29. april til den 3. maj ikke bliver spillet, og det kan i værste fald koste musikhuset et beløb i omegnen af tre millioner kroner.
Annonce

ESBJERG: Mamma Mia! er den største musicalsatsning i Musikhusets historie.

Der er solgt over 6000 af i alt 6750 tilgængelige billetter, men nu tyder rigtig meget så på, at den populære Abba-musical, som skulle spilles ved seks forestillinger fra den 29. april til den 3. maj i Musikhuset Esbjerg, bliver aflyst. Som så meget andet som følge af coronakrisen.

- I marts og april har vi aflyst og flyttet 65 arrangementer. Det er alt lige fra Det Kongelige Teater til små stand up-shows. Og frem til sommerferien har vi flyttet eller aflyst 85 arrangementer og forestillinger, fortæller direktør i Musikhuset Esbjerg, Torben Seldrup.

Han lægger ikke skjul på, at det vil være en voldsom økonomisk bet, hvis de seks opførelser af Mamma Mia! ryger med i tsunamien af forestillinger, som må aflyses.

- Det kan i værste fald komme til at koste os tre millioner kroner. Rettighederne til musicalen ejes af det svenske produktionsselskab PER SE, men vi er sammen med fem andre danske musikhuse og konferencecentre gået med ind som medproducenter på musicalen. Og derfor hænger vi på regningen - også hvis forestillingerne skulle blive aflyst. Her taler vi om et beløb på tre millioner kroner alene for Musikhuset Esbjerg, og tyve millioner kroner for alle seks musikhuse, fortæller Torben Seldrup.

Over 6000 billetter

Der er solgt over 6000 af de i alt 6750 tilgængelige billetter til Mamma Mia-musicalen i Musikhuset i Esbjerg. Billetterne koster fra 313 til 695 kroner. Billetkøberne får deres billetter refunderet i tilfælde af, at musicalen ikke gennemføres.

Annonce

Kompensation?

Han er formand for bestyrelsen for foreningen af Danske Koncert- & Kulturhuse, og i den egenskab arbejder han sammen med andre for, at musikhusene får økonomisk kompensation med hjælp fra de hjælpepakker regeringen og Folketinget har vedtaget i kølvandet på coronakrisen.

- Problemet er, at på nuværende tidspunkt står der i disse hjælpepakker, at kulturarrangører kan søge kompensation til unikke arrangementer - enkeltstående arrangementer. Det dækker altså ikke seks opførelser af Mamma Mia!. Men vi vil her gøre vores indflydelse gældende og forsøge at få det ændret, da det ellers stiller os som store kulturarrangører i en position, som vi ikke finder rimelig, siger Torben Seldrup.

For Musikhuset Esbjerg bliver en eventuel aflysning af de seks forestillinger under alle omstændigheder en kostbar affære.

- Vi har blandt andet brugt betydelige midler på markedsføringen af Mamma Mia!, og de penge får vi givetvis ikke nogen kompensation for. Vi følger naturligvis de restriktioner, der er udstukket fra myndighedernes side, og personligt har jeg da lige nu svært ved at tro, at vi i slutningen af april og starten af maj kan få lov til at opføre forestillinger med over 1000 tilskuere i salen. Jeg frygter, at vi mere eller mindre kommer til at holde lukket helt frem til sommerferien, siger Torben Seldrup.

Der er lagt op til en musical med guld og glimmer, når Annette Heick og Mathilde Zeuner Nielsen skal spille hovedrollerne i Abba-musicalen Mamma Mia, som nu er i fare for at blive aflyst. Foto: Johan Paulin.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce