Annonce
Aabenraa

Millioner blev delt ud: Landsby blev en af de helt store vindere

Om et lille års tid skulle en ny aktivitetsplads i hjertet af Hjordkær gerne være en realitet. Privatfoto
Nordea-fonden har netop delt millioner af kroner ud til støtte for projekter i danske småbyer. En af de helt store vindere er en mindre by i Aabenraa Kommune.
Annonce

Hjordkær: 22 syddanske småbyer har netop modtaget en behagelig besked om, at de vil få en økonomisk indsprøjtning fra Nordea-fonden til projekter, der skal være med til at skabe aktive fællesskaber.

På landsplan har Nordea-fonden uddelt 36 millioner kroner, og blandt de helt store vindere er Hjordkær Ungdoms- & Idrætsforening, der har modtaget en million kroner i støtte til etableringen af en aktivitetsplads i byens hjerte.

I Hjordkær har man lige nu svært ved at få armene ned.

- Vi havde søgt op til en million kroner, og det har vi fået. Derfor er vi også lidt oppe at ringe lige nu, siger Jan Peder Hinrichs, der er næstformand i Hjordkær Ungdoms- & Idrætsforening.

Aktivitetspladsen, der vil få navnet Pulsen, skal indeholde en multibane, et legeområde og et voksenområde og bliver på omkring 2000 kvadratmeter.

- Forventningerne er, at aktivitetspladsen skal stå klar sommeren 2021, siger Jan Peder Hinrichs, der har arbejdet med projektet i omkring otte år.

Annonce

Mangler stadig en million

Inden første spadestik til aktivitetspladsen kan tages, skal der dog skrabes lidt flere penge ind. Projektet ventes at løbe op i 3,8 millioner kroner, og med millionen fra Nordea-fonden mangler der stadig godt en million kroner.

- Vi har fået en million fra kommunen til projektet og 230.000 kroner andre steder fra. Samtidig putter byen 500.000 kroner i puljen, og det betyder, at vi mangler en million. Dem skal vi nu ud og finde i andre fonde, siger Jan Peder Hinrichs.


Forventningerne er, at aktivitetspladsen skal stå klar sommeren 2021.

Jan Peder Hinrichs, næstformand i Hjordkær Ungdoms & Idrætsforening


Den anden by i Aabenraa Kommune, der har modtaget støtte fra Nordea-fonden, er Hellevad. Hellevad Idrætsforening havde søgt om 176.875 kroner til en parkourbane, og dem har foreningen fået.

- Det er børnene selv, der har foreslået en parkourbane, og det er vi rigtig glade for, siger Hanne Underberg, der er formand for Hellevad Idrætsforening.

Glæden er stor i Hellevad over udsigten til at kunne få etableret en parkourbane. Privatfoto

- Man er nødt til at gøre noget nyt for at holde de unge i byen, så de ikke behøver at drage udenbys for at dyrke deres interesser, fortsætter hun.

Annonce

Det syder og bobler

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål og støtter projekter, som fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Puljen er i år på 60 millioner kroner, der bliver uddelt af to omgange.

De 36 millioner kroner er netop blevet uddelt, og i slutningen af oktober offentliggøres de resterende støttemodtagere.

Nordea-fonden ønsker med puljen at inspirere de mindre lokalsamfunds drivkræfter og give plads til de ofte oversete potentialer, som kan samle byen og dens beboere.

- Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce