Annonce
Tønder

Millioner frigivet til videre arbejde med Tøndermarsk Initiativet

Lige nu er man i fuld gang med at anlægge "aktivitetsbåndet" langs Kongevej i Tønder, som er en del af klimatilpasning i Tønder Midtby. Projektet er en del af Tøndermarsk Initiativet. Arkivfoto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet.
Det var en enig kommunalbestyrelse, der frigav 19,8 millioner til videre arbejde med Tønder Marskinitiativet i 2021.

Tønder Kommune: Tøndermarsk Initiativet har nu været i gang i knap fem år og der er sat meget i gang i løbet af de år.

Blandt andet en byomdannelse i Højer, hvor man er i gang med at grave for at lægge kloakrør. Der er oprettet en byfond i Højer, hvor man som husejer kan søge tilskud til renovering af sit hus. Der er kommet ruter, stier og formidling, der efterhånden er blevet til den landskendte Marsksti på 54 kilometer. Og så arbejdes der på en klimatilpasning ved Vidåen og klimatilpasning i Tønder Midtby, hvor man lige nu bliver gravet ud til "aktivitetsbåndet ved Kongevej.

Budgettet for hele Tøndermarsk Initiativet startede i 2016 med 211 millioner kroner, men det samlet budget for projektet lyder i dag på på 309,5 millioner.

- Det er et meget, meget stort projekt og en meget, meget stor investering, der bliver lavet i det område hernede og det er noget, man allerede kan mærker. Jeg er sikker på, at når det bliver færdigt, bliver det helt fantastisk, sagde borgmester, Henrik Frandsen (Tønderlisten) på kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften, inden der skulle tages stilling til, hvorvidt budgettet for 2021 skulle frigives.

Et budget på 19,8 millioner. Og det var en enig kommunalbestyrelse, der frigav beløbet til det videre arbejde med projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce