Annonce
Tønder

Millioner kan komme i spil: Udvalg skal se på investeringer

Borgmester Henrik Frandsen har sat sig grundigt ind i, hvordan det lokale erhvervsliv har det under coronakrisen - nogle klarer sig fint, mens andre lider. Arkivfoto: André Thorup
Borgmester Henrik Frandsen har gennem den seneste uges tid været i dialog med erhvervslivet. Torsdag orienterede han økonomiudvalget, og nu skal fagudvalg involveres.

Tønder: Borgmester Henrik Frandsen har formentlig ikke haft tid til at kede sig den seneste uges tid. I hvert fald har han via fire videokonferencer med pengeinstitutter og aktører indenfor erhvervslivet samt samtaler med erhvervsledere, sat sig ind i, hvordan det lokale erhvervsliv klarer sig under coronakrisen.

Torsdag mødtes han så virtuelt med medlemmerne af kommunens økonomiudvalg - et møde hvor erhvervslivets situation var et tema.

- Der kom jeg med en afrapportering, plus at vi diskuterede, hvad kommunen kan gøre: Skal vi sætte et arbejde i gang omkring at fremrykke investeringer i Tønder Kommune for at understøtte erhvervslivet?, fortæller Henrik Frandsen.

Der arbejdes videre med emnet - de forskellige fagudvalg inddrages nu.

- På deres udvalgsmøder skal de enkelte udvalg - børn og skoleudvalget og så videre - tage stilling til, hvad de selv har af tanker om det her. Og på vores økonomiudvalgsmøde den 23. april har vi et punkt på dagsordenen, hvor vi går ind og forholder os til det her, fortæller Henrik Frandsen.

Annonce

I millionklassen

Udvalgene skal derfor nu se på, om de har investeringer planlagt til 2021, som det giver mening at rykke frem til i år.

- Det kan være alt. Det kan være lige fra cykelstier til skolerenovering til halrenovering, fortæller Henrik Frandsen og peger dermed på investeringer i millionklassen.

Det at sætte gang i ekstra projekter på grund af coronakrisen, er der grønt lys til fra regeringen.

- De har fjernet anlægsloftet i 2020. Det er det, vi forholder os til, fortæller Henrik Frandsen.

To yderligheder

Henrik Frandsen stødte på både positive og negative historier, da han tog temperaturen på erhvervslivet. Han har blandt andet talt med Hartmann, hvor det går godt.

- Det er så den ene yderlighed, vil jeg gerne sige. Den anden yderlighed er jo, at man er nede på 15, 20, 25 procent af omsætningen i virksomhederne og sender folk hjem med lønkompensation, fortæller borgmesteren.

Han nævner også små virksomheder som frisører, som er lukket og et turisterhverv, der er ramt på deres påskeudlejning.

I handelslivet findes både opture og nedture.

- Det er et handelsliv, som er bombet totalt i knæ for nogles vedkommende, og hvis du lever af at sælge fødevarer til forbrugerne, så har du en ganske udmærket forretning, siger Henrik Frandsen.

- Jeg synes selv, jeg har fået et meget, meget bredt, dybt indblik i, hvordan krisen påvirker vores erhvervsliv i Tønder Kommune, fortæller borgmesteren, der efter påske igen vil tage en "rundtur" i erhvervslivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce