Annonce
Esbjerg

Millioner på bordet: Ekstra rengøring blandt børnene året ud

Repræsentanter for de otte partier i Esbjerg Byråd kommer i efteråret til at debattere den fremtidige rengøringsstandard i kommunale institutioner, når budgetforhandlingerne går i gang. Det bebudede SFs gruppeformand, Diana Mose Olsen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Når budgetforhandlingerne går i gang til efteråret, vil SF gå efter at få hævet rengøringsstandarden i skoler, daginstitutioner, klubber og SFO'er permanent, oplyste SF-gruppeformand i byrådssalen, da der blev bevilget seks millioner kroner til rengøring som følge af corona-pandemien.
Annonce

Esbjerg Kommune: Standarden for rengøring i skoler, daginstitutioner, klubber og SFO'er bør hæves på permanent basis - corona-pandemi eller ej.

Det mener SF, der således tog forskud på de kommende budgetforhandlinger om Esbjerg Kommunes husholdningsøkonomi til efteråret og allerede nu bebuder et konkret forslag til efterårets forhandlinger.

Oplysningen kom fra SF-gruppeformand Diana Mose Olsen i forbindelse med, at byrådet forleden skulle godkende, at der bruges ekstra seks millioner kroner året ud på rengøring i de kommunale institutioner.

Forhistorien er som bekendt den, at regeringen som følge af corona-pandemien lukkede landet ned midt i marts, og i forbindelse med den kontrollerede, gradvise genåbning og frem til den 10. maj udsendte Sundhedsstyrelsen løbende anbefalinger og retningslinjer. Det medførte særligt skærpede forholdsregler for rengøring for fortsat at forebygge smittespredning, og rengøringsniveauet blev i den forbindelse hævet i blandt andet dagtilbud og skoler.

Siden fulgte en række anbefalinger af tiltag til forebyggelse af smitte, og det betyder konkret, at der skal ske en hyppig og grundig rengøring af legetøj, kontaktflader, gulve og toiletter minimum én gang dagligt - nogle steder endda hyppigere - hvilket er en højere standard, end mange kommuner, herunder Esbjerg, har kørt med, før pandemien ramte.


Vi synes også, det er fint, at vi til budgetforhandlingerne skal se på rengøringsniveauet, for måske kan den ekstra udgift hives hjem grundet mindre sygdom generelt.

Anne Marie Geisler Andersen, Det Radikale Venstre


- Vi har nu en højere rengøringsstandard end før covid-19,  men hvis jeg kigger på det, Sundhedsstyrelsen generelt har udsendt, når vi ikke er ramt af covid-19, så står der faktisk i håndbog om hygiejne i dagtilbud, at toiletter, håndvaske og armaturer bør rengøres to gange dagligt og ved behov. Så måske skulle vi overveje, om den rengøringsstandard, vi generelt har, er for lav. Det må man godt tænke over til de kommende budgetforhandlinger - det vil man i hvert fald se et forslag fra SF om, bebudede Diana Mose Olsen.

Beslutningen

Med beslutningen i Esbjerg Byråd tilføres der nu seks millioner kroner til de fremadrettede udgifter til ekstra rengøring i skoler, daginstitutioner, klubber og SFO'er i 2020.

Derudover udarbejder forvaltningen et såkaldt udviklingsforslag til budget 2021-2024, hvor det årlige beløb på 8,2 millioner kroner til øget rengøring tilrettes på baggrund af eventuelle yderligere udmeldinger.

De Radikales Anne Marie Geisler Andersen hilste forslaget fra SF velkommen:

- Vi synes også, det er fint, at vi til budgetforhandlingerne skal se på rengøringsniveauet, for måske kan den ekstra udgift hives hjem grundet mindre sygdom generelt. Måske kunne det ligefrem være en intelligent investering, sagde hun.

Annonce

Vand på møllen

Venstres Preben Rudiengaard, der er tidligere embedslæge og har speciale i blandt andet hygiejne, lagde ikke skjul på, at han blev i helt godt humør af sådanne udmeldinger:

- Det er jo lige vand på min mølle, for det positive i sådan en forbandet coronatid, det er jo, at befolkningen i Danmark er vågnet op og har fået fokus på en bedre, personlig hygiejne og på at vaske hænder. Nu er det så også smittet af ude i kommunerne, og det har jeg kæmpet for i mange år på tilsynsbesøg. Når corona'en nu er overstået, så lad os forsætte af hensyn til befolkningens overordnede helbredssituation, sagde Rudiengaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce