Annonce
Kolding

Millioner på vej til flere lærere på Koldings skoler: - Det er nødvendigt for at fastholde det gode niveau

Folkeskolerne i Kolding bliver begunstiget med ekstra millioner kroner i de kommende år. Et enigt byråd har sat seks millioner ekstra af om året, og dertil kommer de penge, som et flertal i Folketinget satte af til alle landets skoler i forbindelse med finanslovsaftalen for 2021. Arkivfoto: Søren Gylling
Folkeskolerne i Kolding begunstiges med ekstra millioner i de kommende år. Et enigt byråd er blevet enigt om, at der skal ansættes flere medarbejdere på skolerne, og dertil kommer millioner, der er på vej i forbindelse med finansloven.

Kolding: Der skal ansættes flere lærere på folkeskolerne i Kolding.

Sådan lyder beskeden fra et enigt byråd i Kolding til forældre, elever og skolefolk i kommunen, efter at samtlige partier i byrådet tirsdag sidst på eftermiddagen indgik et slags forsinket del-budgetforlig for 2021. Her fordelte politikerne de millioner, som man i sommer afventede at fordele på grund af usikkerhed i forbindelse med coronapandemien.

Seks millioner ekstra hvert år afsættes til flere medarbejdere på folkeskolerne, og oveni dette beløb kommer lige knap syv millioner kroner, som er en udløber af den finanslov, som et flertal i Folketinget har vedtaget for 2021.

Her satte man flere penge af til folkeskolerne landet over, og Kolding står altså til at modtage lige under syv millioner kroner årligt på den konto.


Det er altid godt, når man prioriterer folkeskolerne i Kolding, så det ser vi positivt på. Og beløbet batter noget derude.

Ravi Willesen, formand for Kolding Lærerkreds


Formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Kolding, Kristina Jørgensen (DF) er glad for, at skolerne tilgodeses med ekstra penge, der målrettes ekstra hænder på skolerne.

Annonce

Fastholde niveauet

- Undersøgelser har vist, at hvis vi i Kolding skal fastholde det gode niveau, er det nødvendigt at investere i området. Jeg havde gerne set, at det havde været flere penge, men selvfølgelig hjælper det her beløb, og vi skal huske, at disse penge også er sat af til skolerne ud i årene, siger Kristina Jørgensen.

Hun peger på, at de i alt knap 13 millioner kroner ekstra, der er på vej til skolerne, for eksempel kan give bedre muligheder for tolærer-ordninger på flere skoler eller til bedre at kunne inkludere flere elever i klasserne. Desuden venter der skolerne en stor opgave omkring mental trivsel og læring, når de skoleelever, der fortsat sidder derhjemme til fjernundervisning, vender tilbage i skole, peger udvalgsformanden på.

Formanden for Kolding Lærerkreds, Ravi Willesen, kalder det en fantastisk nyhed, at skolerne er blevet tilgodeset fra politisk side.

- Det er altid godt, når man prioriterer folkeskolerne i Kolding, så det ser vi positivt på. Og beløbet batter noget derude, siger Ravi Willesen.

Annonce

Ikke ud til alle

Han understreger, at lærerforeningen gerne vil være med på sidelinjen, når man skal beslutte præcist, hvordan pengene til skolerne skal udmøntes.

- Det er ikke sikkert, at de skal smøres ud i et tyndt lag overalt. Måske skal man se på, hvor man har nogle indsatsområder eller se kvalitativt på alle skoler og på, hvor der er behov, mener lærerformanden.

Skoleområdet i Kolding har gennem flere år været igennem nedskæringer. Men sidste sommer afsatte byrådet også en ekstra sum penge til folkeskolerne, da man blev enige om et børneforlig med blandt andet penge til initiativer, der skal sørge for, at flere elever kan rummes i de almindelige skoler i stedet for at blive henvist til specialskoler.

Dengang blev der sat cirka 13 millioner kroner af til skolerne.

Coronapenge

  • Foruden de kommunale penge og finanslovspengene er der også et engangsbeløb på 3,9 millioner kroner på vej til skolerne i år fra regeringen i forbindelse med coronapandemien.
  • De skal gå til et fagligt løft og øget trivsel i forlængelse af den omtumlede skolegang, som landets skoleelever har været ude for i det seneste år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Aabenraa

Tyskerne kan bare komme an: Gitte vil gi' mere gas efter 24 år i kiosk

Annonce