Annonce
Esbjerg

Millioner skal sparke nyt liv i Fanøs turisme

Som en del af projektet bliver det undersøgt, om Big Five Safari skaber vækst i turisme og øget kendskab på de fem øer. Arkivfoto: Flemming Larsen
Efter coronakrisen mere eller mindre parkerede Fanøs turisme i foråret, har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu postet millioner i ferieøen for at hjælpe turismen på vej igen.
Annonce

Fanø: Turismen i de danske ø-kommuner skal ud og køre stærkt igen, og derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse hældt 1,2 millioner kroner i tanken på projektet "Big Five Safari", som Fanø og landets øvrige fire ø-kommuner samt Landdistrikternes Fællesråd er en del af. Da feriedrømmene for de fleste i år skal realiseres på hjemmebane skal projektet øge kendskabet til turismeoplevelser på tværs af de fem øer Fanø, Langeland, Læsø, Ærø og Samsø.

Big Five-projektet har været på tegnebrættet i flere måneder, men med midlerne fortæller Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (Alt.), at man nu endelig kan gå i gang med arbejdet.

- Der er også en pointe i, at vi laver det i fællesskab. Uden midler fra puljen ville vores ressourcer være begrænset. Så ved at gøre det sammen får også meget mere ud af midlerne, siger Sofie Valbjørn.

Big Five Safari

De fem ø-kommuner har i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd udviklet det tværgående turismeprojekt Big Five Safari. Gennem projektet vil øerne motivere turister til at besøge flere øer i form af "The Big Five"- oplevelser.

Eksempler kan være at spille golf på alle fem øer, vandre "Big Five"-ruten eller bestige højeste punkt på alle fem øer. Turisterne opfordres som en del af projektet til at skabe egne Big Five-udfordringer og videreformidle egne Big Five-oplevelser på hver ø. Håbet er, at turister dokumenterer oplevelserne på Big Five-øruten på f.eks. Instagram.

Projektet kommer til at koste 2,4 millioner kroner, hvor Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse betaler 1,2 millioner, mens de fem ø-kommuner deles om den resterende halvdel.

Pengene skal bruges på produktudvikling, og projektet skal gerne kunne fortælle om og udvikle oplevelserne på øerne.

- Produktet skal være noget, som vi alle sammen har, men hvor hver ø stadig kan skille sig ud fra de andre øer. Det kunne være fem særlige egnsretter fra hver ø. Det kunne også være strandene eller dyrelivet, som er meget forskelligt fra ø til ø, siger Poul Therkelsen, direktør for Fanø Turisme.

Annonce

Flere turisme-millioner

Big Five Safari er ikke det eneste turisme-projekt, som Fanø er blevet en del af. Også projektet "Vækst og Værdiskabelse hos Vestkystens turismeerhverv - sammen og hver for sig" har modtaget 3,75 millioner kroner i støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Projektet kører frem til udgangen af 2022 og er et destinationssamarbejde mellem Esbjerg og Fanø Kommuner, der skal involvere turisterhvervet i udvikling af oplevelser, brug af teknologi, bæredygtig turisme og international markedsføring af Vestkysten.

- Pengene falder på et ret tørt sted, så det er virkelig fedt, at vi nu kan komme i gang med begge projekter. Det har vi glædet os til. Big Five-projektet kan være med til at sparke noget i gang nu og her, og det kan sætte Fanø på kortet. Det andet projekt er værdifuldt i forhold til, at vi får skubbet til destinationssamarbejdet, siger Sofie Valbjørn, der også agerer formand for det udvalg, der forbereder den kommende destination dækkende for de to nabokommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce