Annonce
Tarm

Millioner til Erhvervsskolen Vestjylland: Pengene skal hjælpe eleverne videre i livet efter skolen

- Det er enormt tilfredsstillende, at vi kan følge eleverne noget længere, og jeg håber på, at projektet kan pege på nogle ting, der virker for denne målgruppe, siger erhvervsskolens direktør Claus Tobler. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Skolen får del i 9,2 millioner kroner, som skal sikre en god overgang til arbejdslivet. Direktør Claus Tobler er sikker på, at projektet vil skabe unikke resultater.

BORRIS: Når Erhvervsskolen Vestjylland i Borris hvert år inden sommerferien sender en flok unge STU-elever videre efter tre år på skolen, kan de ansatte kun håbe på, at det kommer til at gå dem godt i livet - velvidende at en længere indsats kunne give de unge bedre kort på hånden. Men indtil nu har det ikke været muligt.

Det bliver der nu lavet om på, når Erhvervsskolen Vestjylland sammen med fire andre skoler indgår i Joballiancen, der samlet har fået tildelt 9,2 millioner kroner fra STAR - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering - til et fire-årigt projekt, som skal sikre job til unge med særlige behov.

Målet er, at 80 procent af eleverne skal være i ordinære job, når de fire år er gået. Fra Erhvervsskolen Vestjylland er 40 elever med i projektet, der alt i alt tæller 140 elever. Erhvervsskolen Vestjylland indgår i alliancen sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det er enormt tilfredsstillende, at vi kan følge eleverne noget længere, og jeg håber, at projektet kan pege på nogle ting, der virker for denne målgruppe, siger erhvervsskolens direktør Claus Tobler.

Erfaringen er, at jobcentrene gør, hvad de kan for at hjælpe de unge, men det kræver en meget håndholdt indsats, som det kan være svært for jobcentrene at løfte.

For det er en sårbar gruppe, som kræver meget støtte, når det bliver svært. Erhvervsskolen Vestjylland kender de unge og ved, hvor de har et behov, og det er den viden, der skal bruges.

Konkret betyder det, at der ansættes en medarbejder hos Erhvervsskolen Vestjylland, som udelukkende skal være kontaktperson for de elever, der slutter STU-uddannelsen.

Claus Tobler er sikker på, at projektet vil skabe nogle unikke resultater.

- Vi kigger på en gruppe, der er så sårbare, og samfundsøkonomisk vil der være en gevinst i, at disse unge bliver en del af et fællesskab, hvor de kan føle sig værdsatte, siger han.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce