Annonce
Tarm

Millioner til Erhvervsskolen Vestjylland: Pengene skal hjælpe eleverne videre i livet efter skolen

- Det er enormt tilfredsstillende, at vi kan følge eleverne noget længere, og jeg håber på, at projektet kan pege på nogle ting, der virker for denne målgruppe, siger erhvervsskolens direktør Claus Tobler. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Skolen får del i 9,2 millioner kroner, som skal sikre en god overgang til arbejdslivet. Direktør Claus Tobler er sikker på, at projektet vil skabe unikke resultater.

BORRIS: Når Erhvervsskolen Vestjylland i Borris hvert år inden sommerferien sender en flok unge STU-elever videre efter tre år på skolen, kan de ansatte kun håbe på, at det kommer til at gå dem godt i livet - velvidende at en længere indsats kunne give de unge bedre kort på hånden. Men indtil nu har det ikke været muligt.

Det bliver der nu lavet om på, når Erhvervsskolen Vestjylland sammen med fire andre skoler indgår i Joballiancen, der samlet har fået tildelt 9,2 millioner kroner fra STAR - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering - til et fire-årigt projekt, som skal sikre job til unge med særlige behov.

Målet er, at 80 procent af eleverne skal være i ordinære job, når de fire år er gået. Fra Erhvervsskolen Vestjylland er 40 elever med i projektet, der alt i alt tæller 140 elever. Erhvervsskolen Vestjylland indgår i alliancen sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det er enormt tilfredsstillende, at vi kan følge eleverne noget længere, og jeg håber, at projektet kan pege på nogle ting, der virker for denne målgruppe, siger erhvervsskolens direktør Claus Tobler.

Erfaringen er, at jobcentrene gør, hvad de kan for at hjælpe de unge, men det kræver en meget håndholdt indsats, som det kan være svært for jobcentrene at løfte.

For det er en sårbar gruppe, som kræver meget støtte, når det bliver svært. Erhvervsskolen Vestjylland kender de unge og ved, hvor de har et behov, og det er den viden, der skal bruges.

Konkret betyder det, at der ansættes en medarbejder hos Erhvervsskolen Vestjylland, som udelukkende skal være kontaktperson for de elever, der slutter STU-uddannelsen.

Claus Tobler er sikker på, at projektet vil skabe nogle unikke resultater.

- Vi kigger på en gruppe, der er så sårbare, og samfundsøkonomisk vil der være en gevinst i, at disse unge bliver en del af et fællesskab, hvor de kan føle sig værdsatte, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce