Annonce
Vejen

Millioner til lokale daginstitutioner

Udvalgsformand for skoler og børn Claus Kulmbach glæder sig over de ekstra penge til "varme hænder" i Vejen Kommune. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Udvalgsformand i Vejen er sikker på, at de 3,7 millioner kroner, som er på vej til vuggestuer og børnehaver i kommunen, vil kunne mærkes. Forleden fordelte lokalpolitikerne pengene.

Vejen Kommune: Regeringen og dens politiske flertal på Christiansborg satte sig i det såkaldte "forståelsespapir" blandt andet målet om på længere sigt at opnå minimumsnormeringer på det kommunale daginstitutionsområde.

I første omgang har det udmøntet sig i højere bevillinger til området ude i landet, og det har foreløbig givet Vejen Kommune et årligt løft på 3,7 millioner kroner.

Ifølge udvalgsformand for skoler og børn Claus Kulmbach har det i høj grad været op til de enkelte kommuner selv at fordele pengene lokalt, og det gjorde man derfor forleden i byrådssalen.

- Vi har valgt en model, hvor vi spreder pengene ud over gruppen af børn fra 0 til 5 år, så alle i aldersgruppen får noget ud af det, siger udvalgsformanden og tilføjer, at pengene allerede er på vej ud til børnehaver og vuggestuer.

Der er ifølge ham ikke tale om, at lokalpolitikerne har øremærket særligt store beløb til bestemte institutioner.

Annonce

En institution med omkring 40 børn vil få tilført cirka 90.000 kroner ekstra at gøre godt med om året, så det er et reelt løft i forhold til "varme hænder," som kan mærkes.

Claus Kulmbach,

Et reelt løft

De enkelte institutioner får relativt set lige meget ud af det sammenholdt med deres børneantal. Der er dog ifølge Claus Kulmbach ikke tale om et beløb, som betyder, at der ligefrem kan ansættes nye fuldtidspædagoger eller assistenter, men antallet af mulige timer i vagtplanen vil blive forhøjet. Han giver et eksempel:

- En institution med omkring 40 børn vil få tilført cirka 90.000 kroner ekstra at gøre godt med om året, så det er et reelt løft i forhold til "varme hænder," som kan mærkes, siger han og tilføjer:

- Der skal meget mere til, før man kan begynde at tale om de minimumsnormeringer, der blev talt om i valgkampen, men vi er stadig rigtig glade, for det er svært at løfte området meget mere indenfor vores eksisterende kommunekasse.

Hvis regeringen holder, hvad den har sat sig for, vil der løbende blive tilført yderligere midler frem til 2025. Den del er dog ikke på plads endnu, men Claus Kulmbach forventer, det bliver på andre vilkår.

- Vi regner med, at der allerede fra næste år bliver sat mere præcise bindinger på, hvordan pengene skal bruges, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce