Annonce
Tarm

Millionforslag skal flytte Ungdomsskolen: Aktivitetscenter og Ungdomsskole kan blive naboer

De to tidligere slagteribygninger kan blive omdannet til Ungdomsskole. Det vil koste omtrent 33,7 millioner kroner, hvis man skal bygge om, forbinde bygningerne og lave en streetpark imellem. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Når Ungdomsskolen skal have nyere lokaler, er to adresser i spil. Begge projekter kræver ombygninger for millioner.

SKJERN: Ungdomsskolen skal flytte ud af Byskolen, så snart ungdomsskolen for Skjern-Tarm finder nye lokaler.

Det har stået klart længe, men usikkerheden om, hvor ungdomsskolen kan være i fremtiden, har forsinket flytteplanerne.

Nu står det så klart, at ungdomsskolen enten får til huse i det nu lukkede beskyttede værksted Skjern Industri-Service på Svinget 5 i Skjern eller i det tidligere slagteri ved siden af Aktivitetscenter Skjern på Nygade.

- Begge muligheder er absolut noget, ungdomsskolen kan se sig selv i, siger lederen af ungdomsskolen i Ringkøbing-Skjern, John Jensen.

De unge fra Skjern, Tarm og omegn må i dag finde sig i, at skolen er spredt over flere adresser. Skolen låner en industrihal på Østergade, hvor skolen driver streetpark med skaterramper og klatrefaciliteter. 1,3 kilometer derfra ligger ungdomsskolens afdeling på Byskolen. Den nedrivningstruede bygning huser ungdomsklub, undervisning i alt fra knallertteori til spansk og så værksteder til de unge.

Annonce

Vi har et kæmpe ønske om at samle vores tilbud. Lige nu er der ingen sammenhæng mellem klubben og vores streetpark. Vi ved fra erfaring andre steder, at der er mange, som gerne vil komme for at hænge ud. Det kan godt være, at de ikke er skatere og ikke kører på løbehjul, men de vil gerne være i miljøet, for så kan man sidde og snakke. Det passer godt i vores klubidé.

John Jensen, leder, Ungdomsskolen Ringkøbing-Skjern.

Ungdomsskole leder: Kæmpe ønske at samle skolen

Nu håber John Jensen, at Ungdomsskolen Skjern-Tarm kan samle de hundredvis af unge, som bruger skolens forskellige tilbud, på én adresse.

- Vi har et kæmpe ønske om at samle vores tilbud. Lige nu er der ingen sammenhæng mellem klubben og vores streetpark. Vi ved fra erfaring andre steder, at der er mange, som gerne vil komme for at hænge ud. Det kan godt være, at de ikke er skatere og ikke kører på løbehjul, men de vil gerne være i miljøet, for så kan man sidde og snakke. Det passer godt i vores klubidé, siger John Jensen.

I dag råder ungdomsskolen over samlet set 3.340 kvadratmeter, hvoraf de 2.048 hører hjemme i Byskolen og på Østergade. Derfor vil det kræve meget plads for ungdomsskolen at samle alle aktiviteter et sted. John Jensen ved godt, at det ikke er sikkert, det er muligt.

- Det optimale vil være at samle vores aktiviteter, men hvis det ikke er en mulighed, kan det andet også lade sig gøre, siger John Jensen.

Vil helst om til Aktivitetscenter Skjern

På slagterigrunden ved Aktivitetscenter Skjern er der plads til skaterramper, klatrefaciliteter og en stribe asfalt til at øve knallertkørsel. De muligheder er lidt sværere at se hos Skjern Industri-Service.

Derfor lægger John Jensen heller ikke skjul på, at projektet på den tidligere slagterigrund er det bedste af to gode bud.

- Det er det, synes jeg. Stedet kalder også på noget samarbejde med borgerne på aktivitetscentret, siger John Jensen.

Naboskabet vil både kunne gøre det tydeligt for Skjernboerne, at ungdomsskolen har mange andre tilbud end lige ungdomsklubben. Samtidig vil man kunne deles om værksteder og lave arrangementer med Aktivitetscenter Skjern.

- Hvis vi skal have visionsbrillerne på med Naturens Rige, liv, udvikling og nærhed og så videre, kan jeg se flere muligheder ved slagteriet lige nu, end jeg kan ved Svinget 5, siger John Jensen.

Det beskyttede værksted Skjern Industri-Service lukkede fredag eftermiddag med en afskedsreception. Nu er bygninger en af to mulige placeringer for Ungdomsskolen i Skjern. Prisen for at sætte stedet i stand er lige nu estimeret til rundt regnet 10 millioner kroner. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Streetpark kan blive sparet helt væk

Ungdomsskolelederen ved ikke, hvornår ungdomsskolen realistisk set kan flytte. Men første skridt bliver taget til august. Her skal byrådet tage stilling til, om kommunen vil bruge 33,7 millioner kroner på at lave 3602 kvadratmeters ungdomsskole på slagterigrunden, eller man vil bruge estimeret 10 millioner kroner på 1469 kvadratmeter hos Skjern Industri-Service.

Politikerne skal også vælge, om ungdomsskolen i fremtiden overhovedet skal have en streetpark. For som det er lige nu, kan kommunen spare 430.000 kroner, hvis skolen ikke længere skal drive streetpark i Østergade. Besparelsen er en del af sparekataloget op til budgetforhandlingerne i august.

Hvis kommunalpolitikerne beslutter at droppe streetparken i Østergade, forventer John Jensen, at streetparken heller ikke skal indtænkes i den nye ungdomsskole. I så fald får skolen brug for mindre plads end de 3602 kvadratmeter, der lægges op til på slagterigrunden.

Aktivitetscenter Skjern kan få ny nabo, hvis byrådet beslutter at flytte Ungdomsskolen fra den nedrivningstruede Byskolen til Nygade. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce