Annonce
Trekantområdet

Millionkøb af it-udstyr: Chromebooks og andet grej på vej til skoler

Folkeskolerne i Fredericia kan glæde sig over en it-oprustning. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Godt 2000 chromebooks er på vej ud til folkeskole-eleverne i Fredericia Kommune. Dermed får de bedre adgang til nye digitale læremidler.

Fredericia: Skoleelever i Fredericia bliver snart opgraderet med it-udstyr.

Fredericia Kommune køber chromebooks - bærbar computer - og anden teknologi for godt 4,2 millioner kroner, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Det er væsentligt for kvaliteten i skolen, at både elever og medarbejdere har tilstrækkeligt og velfungerende udstyr, når de skal anvende de mange nye digitale læremidler. Vores børn og unge får nu bedre vilkår for at blive så dygtige de kan. I budgettet for 2020 har vi opprioriteret skoleområdet på en række områder. Vi har blandt andet afsat ekstra tre mio. til teknologi, så skolerne nu kan indkøbe godt 2000 chromebooks samt andre spændende programmeringsværktøjer til undervisningen. Vi får virkelig oprustet skolen til fremtiden, siger Ole Steen Hansen (S), formand for børne- og skoleudvalget i pressemeddelelsen.

Annonce

Indkøb i foråret

Ved et møde har udvalget godkendt indkøb af "chromebooks og i mindre grad iPads samt en række forskellige LEGO programmeringsværktøjer til undervisningen på de forskellige årgange." Skolerne råder også over 1,2 millioner kroner årligt til nyindkøb og vedligehold af it-udstyr.

- Jeg er meget glad for, at vi har dygtige folk i kommunen og ude på skolerne, der sørger for at teste og afprøve teknologier, så der bliver indkøbt de rette produkter i forhold til, at vi i Fredericia ønsker at følge med udviklingen og ruste børnene til fremtiden, udtaler Ole Steen Hansen.

Indkøbet af chromebooks sendes i udbud, og det forventes at ske i første kvartal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce